Sneeuwdepot in het skigebied van Kitzbühel Resterhohe

Sneeuwdepot in het skigebied van Kitzbühel Resterhohe

Van John Bloemen hebben we 2 leuke foto’s gekregen. Deze zijn genomen op de Kitzbühelerhorn richting Resterhohe en dat ligt aan het einde van het skigebied van Kitzbühel. En Resterhohe (Pass Thurn) dat ligt weer op de grens van Tirol en het Salzburgerland. Lang verhaal maar dan hebben jullie een idee waar het ligt en Ja ga je daar naar beneden dan zit je in Hollerbach/Mittersill.

Maar wat voor leuke foto had John voor ons. De bergen zien voornamelijk groen en toch zie je een klein wit puntje. Daar ligt een sneeuwdepot dat is afgedekt met witte zeilen. Dat WIT zorgt er voor dat de warmte niet wordt opgenomen maar zoveel mogelijk wordt terug gekaatst.

Sneeuwdepot Resterhohe

Sneeuwopslag Kitzbühel Resterhohe

Sneeuwdepot Kitzbühel Resterhohe

Sneeuwopslag Kitzbühel Resterhohe

Dit sneeuwdepot is volgens ons voor het eerst aangelegd aan het einde van het vorig skiseizoen bij de Resterkogel. Aan het einde van het seizoen lag er nog zo ontzettend veel sneeuw…waarschijnlijk is toen ook het idee geboren. Overigens Saalbach heeft ook zo n depot omdat er begin december altijd een leuke race wordt gehouden met Snowmobiles. Ook heb ik me laten vertellen dat er ergens bij de Hahnenkamm nog zo n depot ligt.

Kitzbühel wil altijd als stunt open gaan eind oktober. Afgelopen jaar is dat uitstekend gelukt. Toen zou zelfs een sneeuwdepot niet nodig zijn geweest. De dagen ervoor was namelijk zo n 70 centimeter gevallen. Op 25 oktober vorig jaar ging men daar open. Via de Panoramabahn die helemaal uit het dal komt kun je via het “mittelstation” omhoog naar de Resterkogel. Daar lagen 3 pistes klaar en …die lagen er TOP bij. Maar beelden zeggen veel meer….dus op naar de beelden van vorig jaar.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×