Sneeuwdepot Kirchberg Gaisberg

Kirchberg Gaisberg

Sneeuwdepot, in het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg zijn dit jaar voor de 6e keer sneeuwdepots aangelegd. De reden dat men dit doet is om alvast een goede basis te hebben voor de uiteindelijke piste. Sterker nog je kunt op deze “sneeuw van gisteren” gewoon skiën.

Ook dat hebben we de laatste 5 jaar laten zien op de Resterkogel in het skigebied van Kitzbühel. Hoe dat vorig jaar was op 13 oktober 2018 kun je HIER nog eens nakijken. Overigens is de komende opening op 19 okotober 2019.

Kirchberg sneeuwdepot Gaisberg

Maar we kregen foto’s binnen van Karolien die op de Gaisberg was. Ook daar ligt een sneeuwdepot. Dit sneeuwdepot ligt best laag en we schatten de hoogte in op bijna 1200 meter en dat is best laag te noemen. Hoeveel sneeuw er smelt op dit niveau is voor ons niet te zeggen. Wel weten we dat er van de berg sneeuw op de Resterhöhe maar 15% uiteindelijk gesmolten is. Er daarmee worden altijd 2 pistes gemaakt.

Het sneeuwdepot dat je hierboven ziet is speciaal neergelegd voor de rodelbaan die je daar hebt liggen. Ook de Rodelbaan wil graag voor de kerst open zijn en met dit sneeuwdepot heb je alvast wat zekerheid ingekocht.

Er liggen nog meer sneeuwdepots in het skigebied van Kitzbühel. Op Walde bij de Hahnenkamm start hier het seizoen op 2 november 2019. Maar later meer hierover en dat geldt zeker over de opening op de Restenrhöhe.

Kirchberg Gaisberg

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht