Sneeuwdepot Skigebied Kitzbühel FOTO UPDATE

Sneeuwdepot Skigebied Kitzbühel FOTO UPDATE

Sneeuwdepot Resterkogel

“Hier konservieren wir Schnee und Energie für den nächsten winter” Hier bespaart Kitzbühel dus sneeuw en energie door middel van een hele grote berg goed geïsoleerde sneeuw. Dat heet een sneeuwdepot. Kunstsneeuw maken kost behoorlijk veel energie en geld, met een sneeuwdepot is er al een basis en hoeft men niet meer zo veel kunstsneeuw te produceren. We hebben het al eerder gehad over het fenomeen “Snowfarming” dat Kitzbühel hier toepast. Afgelopen 2 jaren kon de Resterhöhe al vroeg open dankzij een sneeuwdepot, nu heeft Kitzbühel het succes uitgebreid. In plaats van één depot zijn er nu acht, waarvan er twee zijn om te spelen. Vandaag hebben we een foto update waarbij we van bijna alle depots beelden hebben.

Depot Walde

Bij de Walde lift in Kitzbühel op de Hahnenkamm hebben de Bergbahnen twee sneeuwdepots gemaakt, een depot bij het topstation van de lift en een depot bij het dalstation van de 6er stoeltjeslift. De twee depots moeten samen 14000 m³ zijn. De bedoeling is dat de Walde op 5 november 2016 open gaat.

Depot Resterhöhe

Op de Resterhöhe bij Pass Thurn is wederom een depot aangelegd, twee zelfs. Het depot is dit jaar in totaal 25000 m³, vorig jaar was het één van 24000 m³. Van het depot was vorig jaar 20% gesmolten en had men dus nog 20000 m³ over. Op 22 oktober 2016 gaat Resterhöhe open.

Depot Gaisberg

Op de Gaisberg in Kirchberg zijn ook twee depots aangelegd, het gaat hier om twee kleintjes die bestemd zijn voor de rodelbaan. Begin december moet de rodelbaan open gaan dankzij dit sneeuwdepot. De twee depots hebben samen een inhoud van ongeveer 5000 m³.

(midden op de foto is een depot en rechts daarvan onder de bosrand is er ook een)

Sneeuwdepot Gaisberg

Speel depot Starthuis en depot Ochsalm

Kitzbühel heeft ook aan de kinderen gedacht, door een “speeldepot” aan te leggen. Naast het starthuis op de Hahnenkamm heeft Kitzbühel een kleine berg sneeuw gemaakt met een bord daarnaast met de tekst (vertaald in het Nederlands) “Wat dacht je van je eerste sneeuwballengevecht in de zomer”. Volgens Roel Hilhorst, die de foto’s heeft gemaakt, was het eerder een ijsballen gevecht…misschien toch niet zo kindvriendelijk dus ? . Ook zo’n zelfde berg ligt er bij de Fleckalmbahn naast het topstation van de Ochsalmbahn.

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht