Sneeuwdepot Walde Kitzbühel in de maak

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Sneeuwdepot Walde Kitzbühel. Afgelopen maandag (29 april 2019) waren we nog in het skigebied van Kitzbühel. De Video Update hebben jullie ongetwijfeld gezien toch? Wat jullie nog niet hebben gezien dat is een sneeuwdepot.

Kitzbühel staat erom bekend dat men het skiseizoen de laatste 5 jaar erg vroeg heeft gestart. De eerste vroege start was op 25 oktober 2014 en afgelopen seizoen lag deze dag op 13 oktober 2018. Zo vroeg was men nog nooit gestart. Deze start kan uitsluitend en alleen gedaan worden met behulp van sneeuwdepots. In deze depots wordt sneeuw van het afgelopen seizoen opgeslagen. Met andere woorden de sneeuw van nu wordt bij elkaar geschoven en men maakt een enorme bult sneeuw. De huiskamervraag was altijd ….smelt deze bult dan in de zomer niet weg? Natuurlijk is dat antwoord: Nee! Gemiddeld smelt er maar tussen de 15 en 20% weg.

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Sneeuwdepot is afgedekt met isolatieplaten

Hoe pakt men het aan? Allereerst een bult sneeuw maken. De pistenbully’s die schuiven deze bult bij elkaar. Deze sneeuwbult wordt vervolgens afgedekt met isolatieplaten (zie bovenstaande foto) Vervolgens gaat er nog een zeil op en het depot is klaar.

We kwamen afgelopen zondag langs dit sneeuwdepot en maakte de volgende opname.

Kirchberg sneeuwdepot Gaisberg

In het midden is een witte bult te zien dat is het sneeuwdepot op de Gaisberg

Op dit moment ligt er ook alweer een sneeuwdepot bij Kirchberg. Op de Gaisberg daar maakt men ook jaarlijks een sneeuwdepot. Dit sneeuwdepot is voornamelijk bestemd voor de rodelbaan. Dan is men verzekerd dat ook de rodelbaan open kan gaan in december.

Ook zijn er diverse andere plaatsen waar een sneeuwdepot wordt aangelegd. Het eerste depot dat er ooit lag dat was op de Resterkogel. Daar kun je jaarlijks ook de eerste skimeters afleggen in oktober. Wanneer het winterseizoen daar open zal gaan is niet bekend maar we gaan ervan uit dat dit toch wel medio oktober zal zijn. Maar we houden jullie op de hoogte.

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Dagmar en Sandy bedankt voor de update en de laatste skidag van het seizoen (1 mei 2019) hebben ze weer mooi afgesloten. Tot volgend skiseizoen.

Kitzbühel Kirchberg Sandy Dagmar

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...