Sneeuwdepot Winterberg

Sneeuwdepot Winterberg

Sneeuwdepot in Winterberg klinkt logisch er zijn meer gebieden die dit doen, onder andere Kitzbühel en Saalbach Hinterglemm doen dit ook al. De reden zijn verschillend maar vaak heeft het te maken met vervroegd opengaan. Dan krijg je als gebied behoorlijk wat publiciteit (Kitzbühel/Kirchberg) of er is een mooi sneeuw event gepland in het dal. BV in Saalbach Hinterglemm begin december. In Winterberg wil men toch een bepaalde sneeuwzekerheid halen.

Het gebied is max. 800m hoog en dat heeft zo zijn nadelen. De meeste gebieden in Oostenrijk beginnen pas op deze hoogte.

Het sneeuwdepot in Winterberg zal bovenaan de Poppenberg komen te liggen en zal 15.000 m3 aan sneeuw bevatten. Het zal overgebleven sneeuw bevatten wat er nog ligt als het seizoen afgelopen is. Met deze hoeveelheid sneeuw is het mogelijk om 60.000 m2 aan grond vol te leggen met sneeuw. Voor de beeldvorming, dat is dus een piste van 3 kilometer lang en 20 meter breed. Maar dit is natuurlijk niet realistisch. De zomer komt er aan en ondanks dat de sneeuw met speciale matten wordt afgeschermd smelt er het nodige aan sneeuw. De schatting is dat er zo ongeveer 20% aan sneeuw gesmolten zal zijn als het weer winter is.

Op de Poppenberg zijn sneeuwfabrieken gepland.

Meer info: Winterberg

Met dank aan wintersporters.nl

Locatie sneeuwdepot winterberg

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht