Sneeuwdump CampingWelt Brixen im Thale 5 januari 2019

CampingWelt Brixen im Thale Shovel

Wat een sneeuw is er gevallen in de 2e week van de kerstvakantie. Maar in de nacht naar 5 januari is het gaan dumpen. Op de hoger gelegen pistes is een enorme bak met sneeuw gevallen en in het dal was het ook raak. Zo ook bij ons op de camping.

Om 6.00 uur werd ik al wakker van de shovels die alweer bezig waren de sneeuw te verwijderen anders was er geen doorkomen aan geweest.

In de ochtend hebben we nog deze video gemaakt op facebook live.

Maar er was zoveel sneeuw gevallen de afgelopen dagen en met de voorspelling van de sneeuw die nog moet komen was het toch wel raadzaam om de daken van de caravan en voortent sneeuwvrij te maken……

CampingWelt Brixen im Thale Eric Kromhout

Dus het dak moest worden schoongemaakt en natuurlijk de auto ook. Waarschijnlijk wordt de zelfde hoeveelheid sneeuw vannacht weer aangevuld en kunnen we weer opnieuw beginnen.

Stefan is nog in de ochtend de pistes gaan verkennen en de vraag was hoelang het gebied nog open zou blijven want op de berg waaide het flink.

Maar we hadden nog meer videomateriaal opgenomen waar de shovels goed te zien waren. Deze zijn hieronder te bekijken en wat lijkt het ons leuk om daar eens een dagje in te rijden met deze omstandigheden.

Maar ook was Weerman Jeroen onderweg in het skigebied.

Gabi dacht dan ga ik ook maar even live uit Piesendorf want dat is ook weer eens een andere omgeving die aanbod komt. Ook in Pinzgau is enorm veel sneeuw gevallen.

Foto’s waren ook weer te zien op een aantal momenten bij rtlnieuws.nl maar ook bij het RTL Weer.

RTL Weer Brixen im Thale 5 jan 2019

RTL Weer Brixen im Thale 5 jan 2019

In de avond bleef het ook maar sneeuwen en we gingen voor de zoveelste keer deze dag live…. en wat een heerlijke sneeuwval…

Tot slot komen we ook nog terug bij Stefan. Die kwam van het skiën terug en ging toen ook heel hard aan de slag met het leegscheppen van zijn dak en heeft mij ook nog een handje geholpen. Dat kun je zien in deze lange video en zie deze video ook zeker met een knipoog.

CampingWelt Brixen im Thale Shovel

CampingWelt Brixen im Thale Shovel

CampingWelt Grote banner

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...