Sneeuwdump: halve tot hele meter verse sneeuw!


Sneeuwdump: halve tot hele meter verse sneeuw!

December is begonnen, en daarmee is ook de meteorologische winter officieel van start gegaan. Maar de winter lijkt al veel langer aanwezig te zijn, want we laten een bijzonder koude en sneeuwrijke novembermaand achter ons. Momenteel volgt december ook in de voetsporen van november. De komende 36 uur moet rekening worden gehouden met een sneeuwdump. Op veel plaatsen valt er 50 tot 100 centimeter verse sneeuw bij!

Vanmorgen ligt een warmtefront over Oostenrijk. Het is bewolkt en uit de bewolking valt regen of sneeuw vanaf 900-1100 meter. In de loop van de dag intensiveert de sneeuwval in Vorarlberg en Tirol, waarbij de sneeuwvalgrens langzaam begint te zakken. Later volgt overal regen en sneeuwval, tegen de avond ligt de sneeuwvalgrens van noord naar zuid tussen 500 en 1000 meter. Vooral in Karinthië begint het stevig te sneeuwen (en regenen in de lagere dalen).

Vanavond gaat de sneeuwdump helemaal los, vanaf het Tiroler Unterland tot in Karinthië sneeuwt het stevig door tot uiteindelijk in alle dalen. Ook tijdens de nacht moet rekening worden gehouden met zware sneeuwval.

Morgen blijft het bewolkt en gaat de sneeuwdump door vanaf het Tiroler Unterland tot ver in Karinthië. Met name in dit gebied valt veelal 50 tot 100 centimeter sneeuw, de 50 centimeter valt veelal in de lagere dalen. Op de bergen valt tot een meter sneeuw, met uitschieters in de Hohe Tauern. Minder sneeuw valt in Tiroler Oberland en Vorarlberg.

Zondag is de rust weer terug in de atmosfeer, maar de noordenwind voert koude polaire lucht aan. Op 1500 meter vriest het overdag -10 graden. Volop winterweer dus!

In de nieuwe week zien we zachte lucht vanuit het westen opdringen, terwijl koude lucht vanuit het oosten tegengas geeft. Op dit moment lijkt de zachtere luchtsoort te winnen. Hierdoor volgt waarschijnlijk een overgang naar warmer dooiweer.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×