Sneeuwdump in de bergen 31 mei 2024 Video

GletscherWelt Weissee Rudolfshütte

GletscherWelt Weissee Rudolfshütte zware sneeuwval op 31 mei 2024

Sneeuwdump in de bergen 31 mei 2024 Video

Het weer luistert helemaal naar de weersvoorspelling van onze weerman. die had voorspelt dat er sowieso boven de 2000 meter sneeuw zou gaan vallen en ook dat er wellicht sprake zou zijn van een heuse sneeuwdump. Ook daarbij aangetekend dat de sneeuwvalgrens best wat lager zou kunnen komen te liggen. Dat hebben wij ook gezien richting de 1700 meter en ook daaronder. Op deze hoogte is de sneeuw niet blijven liggen want de bodem is daar te warm voor.

Uitzonderlijk is sneeuwval in mei in het hooggebergte zeker niet. In de zomermaanden kan het ook wel eens voorkomen. We hebben een aantal webcams bezocht en je kunt hieronder deze video zien.

Zoals gezegd is sneeuwval zeker niet uniek op dit punt van het jaar. We hopen wel dat er eens een periode van stabiel zomerweer er aan gaat komen want daar is iedereen wel eens aan toe, zeker ook in Nederland of België.

Kijken we even heel snel naar het weer voor komende week dan zou er best eens zomer aan zitten te komen. Kijk hieronder maar eens de verwachting voor Uttendorf. Midden volgende week zou het echt ZOMER worden.

Uttendorf 31 mei 2024

tot in het dal is geen sneeuw gekomen zoals hier in Uttendorf dat op rond 800 meter ligt.

Uttendorf het wordt zomer

Maar meer hierover in onze dagelijkse weerbericht.

 

Kaprun 31 mei 2024Zell am See

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×