Zondag start een sneeuwdump, lokaal een meter sneeuw!

We spoelen dit weerbericht maar gelijk door naar dit weekend, want we hebben weer leuk nieuws. Het gaat dumpen! Vanaf zondagavond tot dinsdag gaat er een dik pak sneeuw vallen, lokaal wel een meter. Waar die meter precies gaat vallen lees je later.

Morgenavond begint de sneeuwrijke periode met een eerste koufront. Een actief koufrontje met veel neerslag in korte tijd. Daarbij waait het stevig door (rukwinden tot 100km/u) en is er ook nog kans op een klap onweer. Doordat het front amper stuwt en zo over is getrokken kan er helaas ook niet veel sneeuw tot de lagere dalen vallen.

Zaterdag hebben we te maken met een zwakke stuwing aan de noordkant, bij een sneeuwgrens op ongeveer 1100 meter. Hierboven regeert koning winter al, hieronder moeten we nog eventjes geduld hebben. Tegen de avond en vooral rond middernacht stijgt de sneeuwgrens tijdelijk naar 1900 meter (warmtefront).

Maar dan! Zondagochtend volgt een actief koufront waarop de sneeuwgrens snel zakt. Ook op dit koufront opnieuw veel wind en een grotere kans op onweer. Het koufront wordt gevolgd door een perfecte nordstau getuige de weerkaart hierboven. Daarbij zakt de sneeuwgrens van 1100 meter zondagochtend naar 0 meter op maandag. Alles wordt wit.

Langs de hele noordkant valt vanaf 800 meter minimaal 25 centimeter, met in de paarse gebieden ruim een halve meter. Vrijwel niks wordt overgeslagen, alleen de zuidkant heeft wat meer pech. Zo zullen de Karawanken en de regio rondom de Wörthersee helaas meest groen blijven. Maar zeker 85% van Oostenrijk wordt wit. En als we inzoomen in de regio met de populairste skigebieden zien we dit.

Paars = 50 tot 100cm, geel = 100 tot 150cm, rood = 150cm+ (sneeuwdump!)

Dan zien we een 2-tal uitspringers, de eerste uitspringer is het Arlgebergte. Hier valt in de rode gebieden ruim 150 centimeter sneeuw, als dat geen sneeuwdump is? Vergelijkbare hoeveelheden worden verwacht in de Berchtesgadener Alpen. Elders hoeveelheden tussen de 50 en 100 centimeter. In de (lagere) dalen beduidend minder maar op de meeste plaatsen toch nog 25 centimeter.

Als we naar het weerbericht kijken voor de uitschieter, Sankt Anton am Arlberg, zien we een prachtige verwachting. Het gaat een mooie witte kerst worden in de Oostenrijkse Alpen.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Wil jij een T-Shirt van FANtastisch Oostenrijk?
Ook willen we jullie belonen dit seizoen. We hebben wat T-shirts beschikbaar met het mooie logo van FANtastisch Oostenrijk erop. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.
Maak een leuk bericht, update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op. Binnenkort zien jullie deze T-shirts op onze website. Wie wil als eerste zo’n shirt bemachtigen?

Wij gaan er weer een leuk seizoen van maken en we houden jullie op de hoogte op het gebied van live video’s, updates, events, weerberichten en alles wat maar in de winter voorbij komt in de skigebieden.

Accommodatie Zoeken?
Mocht je nog opzoek zijn naar een accommodatie dan kun je op onze accommodatiepagina wat opties bekijken.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht