Sneeuwdump meter poeder in het Salzkammergut

Sneeuwdump CampingWelt Sneeuwscheppen

Kan Stefan zijn schep weer uit het vet halen?

Sneeuwdump meter poeder in het Salzkammergut. De winter is weer helemaal terug aan de noordkant van de Oostenrijkse Alpen.

Momenteel is er weer een mooie verfrissende sneeuwlaag aan de gehele noordkant gevallen. Met temperaturen onder nul wordt het vandaag genieten van poederige en mooie harde pistes. Ondertussen is een volgende vracht sneeuw onderweg, er staat een sneeuwdump op het programma

Vandaag valt er in een zwakke nordstau nog altijd een klein beetje sneeuw langs de gehele noordkant. Aan de zuidkant is het juist droog en vooral vanmorgen breekt regelmatig de zon door. Het is daarbij ijzig koud met temperaturen van -11 op 1500 meter. Maar omdat er weinig wind staat ligt de gevoelstemperatuur gelukkig niet veel lager. Wel is het goed inpakken.

Vanavond en komende nacht raakt het uiteindelijk volledig bewolkt als een zwak warmtefront nadert. Het front is zwak omdat de lucht hierachter nog altijd koud genoeg is voor sneeuwval tot dalniveau. Maar in intensiteit is dit front zeker niet zwak. Aanhoudende sneeuwval zet in. Alleen in Vorarlberg is het droger.
Sneeuwdump
Morgen sneeuwt het de hele dag intensief door vanaf het Tiroler Unterland tot in het Wienerwald. Zwaartepunt van de sneeuwval ligt rondom de Dachstein en het Salzkammergut.  Hier spreken we van een klassieke sneeuwdump met her en der een meter poeder sneeuw in deze regio. Minder sneeuw valt in de gebieden ten westen en oosten, maar op veel plaatsen kan nog altijd 30 tot 60 centimeter vallen. Aan de zuidkant en in Vorarlberg is het helaas nagenoeg droog. Hier dus geen sneeuwdump.  Op 1500 meter stijgt de temperatuur van -10 naar -4 graden, de sneeuwvalgrens ligt rond de 600 meter.

Ook zondag sneeuwt het flink door rondom het Salzkammergut. Elders wordt het gedurende de dag droger en in het zuiden en westen breekt uiteindelijk de zon door. De sneeuwvalgrens ligt daarbij rond de 700 meter en de vorstgrens op 900 meter. Met weinig wind zullen er mooie plaatjes geschoten kunnen worden van besneeuwde bomen.

Na het weekend nestelt een hogedrukgebied zich ten westen van Oostenrijk. Het resulteert in vrij rustig wintersportweer bij temperaturen rond de norm. Prima weer dus. Maar later in de week zou nieuwe sneeuwval het Alpenmassief kunnen bereiken.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

St Johann in Tirol Banner Winter 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...