Sneeuwdump op gletsjers Oostenrijk begonnen

Kaprun Sneeuwdump 31 oktober 2023

Sneeuwdump op gletsjers Oostenrijk begonnen

Het zou vannacht gaan gebeuren en dat is ook uitgekomen. Gisteren hebben we speciale aandacht gegeven aan Sölden omdat daar komend weekend een groot test weekend is waarbij vele Nederlanders aanwezig zullen zijn. Het zag er vooralsnog minder uit maar met de sneeuw die vannacht is gevallen en komende week nog gaat vallen wordt het daar FANtastisch. De ORF melde dat er vannacht al zo’n 40 cm op de gletsjer is gevallen en er komt nog veel meer bij.

We hebben een klein rondje gemaakt langs de webcams en deze kun je hieronder bekijken.

Als de hoeveelheden die deze week aan sneeuw gaat vallen gaan uitkomen is er voldoende sneeuw op de gletsjers aanwezig om alles open te gooien. We verwachten zelfs dat het wintergebied van Sölden op tijd klaar zal zijn voor de opening op 16 november. Wellicht wel eerder.

Bergfex Kaprun Kitzsteinhorn 31 oktober 2023

Bergfex Kaprun Pitztaler Gletsjer31 oktober 2023

Bergfex Sölden 31 oktober 2023Sneeuwkaart Alpen 31 oktober 2023

We gaat er komend weekend naar Oostenrijk, naar een gletsjer. Wij zijn benieuwd naar jullie beelden. Post deze op de facebook groep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk. e-mailen mag ook naar info@fantastischoostenrijk.nl

Al met al wordt dit een geweldige start voor in november voor de gletsjers. De gletsjers zullen hier blij mee zijn maar zeker ook de bergbahnen nu alles weer open zou kunnen gaan.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...