Sneeuwdump op zaterdag voor Tirol en Salzburg

Sneeuwdump op zaterdag voor Tirol en Salzburg

Er staat een heuse sneeuwdump op het programma voor de zaterdag. Maar vandaag mag er ook al wezen. Eindelijk is de winter terug in Oostenrijk met aanhoudende sneeuwval van het Tiroler Unterland tot aan het Wienerwald. Daarbij ligt de sneeuwgrens deze ochtend rond de 600 meter, maar zakt gedurende de dag naar de laagste dalen. Aan de zuidkant is het een stuk minder winters met in de steden Villach en Graz veel ruimte voor de zon. Wel is het ook hier gevoelig kouder geworden. Uiteindelijk valt er vandaag 5 tot 15 centimeter, lokaal 20. Het zijn nog niet de sneeuwdump waardes waar we op wachten, maar het begin is er.

Ook vanavond en komende nacht blijven er sneeuwbuien in de bekende nordstaulagen vallen. Het koelt op 1500 meter af naar een kille -11 of -12 graden.

Morgen overheerst de bewolking en af en toe valt er nog een sneeuwbui langs de noordkant. Het is gevoelig koud met op 1500 meter aanhoudende strenge vorst. Goed inpakken dus als je de piste opgaat. Aan de zuidkant blijft het ook morgen droog met geregeld ruimte voor de zon. Wel krijgt de bewolking ook hier vaker de overhand. Tegen de avond raakt het overal zwaar bewolkt en begint het te sneeuwen.

Zaterdag volgt een warmtefront waarbij de sneeuwgrens van 200 naar 700 meter stijgt (het is maar wat je een warmtefront noemt). Daarbij zet intensieve sneeuwval in vanaf Innsbruck tot aan Liezen. Het zwaartepunt komt in het Tiroler Unterland en Salzburgerland te liggen. De gehele dag kan het intensief doorsneeuwen hier. We spreken hier van een sneeuwdump. Opnieuw is het droog aan de zuidkant.


Tot aan zondagochtend zijn dit de te verwachten verse sneeuwhoogtes. U lees het goed, in het eerder genoemde gebied kan 40 tot 70 centimeter sneeuw vallen. Om de sneeuwdump wat kracht bij te zetten kan er in het Tauerngebergte zelfs bijna een metertje vallen. Maar in de loop van zondag wordt het droger en breekt de zon door.

In de nieuwe week neemt een hogedrukgebied het over, dat wordt genieten!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...