Sneeuwdump in de zomer, halve meter sneeuw in bergen!

Sneeuwdump in de zomer, halve meter sneeuw in bergen. Vanmorgen kon je het al lezen in het weerbericht, er wordt veel regen verwacht de komende 48 uur. Lokaal valt er 100 tot 150mm regen. Maar de aangevoerde lucht is ook nog eens vrij koud voor begin augustus. In de bergen verwachten we een sneeuwdump ! Morgen kan namelijk de sneeuwgrens naar 2500 tot lokaal 1900 meter zakken. In een enkele inneralpine dal zal de sneeuwgrens zelfs nog wat lager kunnen uitpakken.

Het slechte weer valt te koppelen aan een actieve depressie die mede door stuwing heftig uitpakt. Momenteel wordt ook gewaarschuwd voor overstromingen en modderlawines. Maar ook trekt het systeem koudere lucht vanuit het noorden aan. Gecombineerd met neerslagafkoeling kan de sneeuwgrens komende nacht zakken naar 2500 meter. Uiteindelijk kan morgenochtend sneeuw tot soms wel 1900 of 1800 meter vallen. Dat betekent dat in bijvoorbeeld St. Anton am Arlberg de bergen bijna volledig wit zullen worden. In het Tiroler Unterland waar de bergen veelal tot 2000 meter gaan, zal het maar om een enkele bergtop gaan. Maar voor de gletsjers is dit goed nieuws.

En hoeveel sneeuw kan er dan vallen? Vanaf 2500 meter kan er makkelijk 50 tot 75cm sneeuw vallen. Oftewel een halve meter sneeuw kan makkelijk gerealiseerd worden. Tussen de 1800 en 2500 meter pendelt de sneeuwgrens te vaak heen en weer, en zal het veelal om een dun laagje gaan.

Tisenjoch vanmorgen, hier had het al gesneeuwd

Woensdag is het weer overal droog en donderdag breekt de zon door. Gelukkig keert de zomer weer snel terug.

Jeroen Elferink

CMP Grote Banner 2020

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht