Het gaat weer sneeuwen en hoe blijf je warm

Gerlosstein jan 2019

@Foto Fanny Hopmans

Nieuwe sneeuw, tips om op temperatuur te blijven.

Na een zeer droge periode is het dan bijna zover: de temperaturen gaan iets dalen en er gaat sneeuw vallen! Het moment om weer te genieten van die verse poeder op de piste. Hopen dat de weersvoorspellingen kloppen of nog gunstiger worden. Maar wat is nu handig om te doen als de kou en sneeuw komen? Wat pak je in en wat neem je mee?

Laagjes

Draag je kleding in laagjes, hierdoor kun je combineren. Een fijne, strakkere thermo om het vocht goed af te voeren en daarover een of meerder ademende lagen zoals een merino shirt of ski pully. Ben je een onwijze koukleum? Draag dan 2 midlayers. Dan komt het sluitstuk: de shell. Dit kan een ongevoerde hardshell zijn, deze combineer je met een donsjas ( of synthetische isolatielaag), maar je kunt ook een gewatteerde (lees: een normale) ski-jas dragen. Heb je het onwijs snel warm of blijft het lekker weer, dan is een softshell jas ideaal. Dit materiaal ademt enorm goed, maar beschermt wel tegen de wind. Als het echt koud wordt is dit een minder fijne jas om te dragen en ook bij sneeuwval houdt deze jas geen water tegen.

Wat neem je mee de piste op?

Afgelopen januari was het enorm koud en viel er enorm veel sneeuw. Daarom zaten er wat extra zaken in de rugzak zoals een isolatiedeken, snackje zoals nootjes, powerbank voor de telefoon ( met snoer), voldoende lippenbalsem, extra handschoenen en een colletje. Hierdoor konden we bij noodgevallen altijd de gewonde warm houden en mochten we iets kwijtraken onderweg, konden we altijd het reserve materiaal pakken.

Hochfugen jan 2019

@Foto Fanny Hopmans

Maar ook voor de zonnige momenten zaten de juiste elementen in de rugzak: de zonnebril of goggle met een zonwerende lens en zonnebrandcrème op basis van olie. Op de piste tijdens koude dagen moet je een zonnebrandcrème op basis van olie gebruiken in plaats van op waterbasis. Je weet wel wat water doet als het erg koud is…

Tip! Mochten je handschoenen nat worden van de regen, dan kun je deze altijd wisselen met je droge paar. Ga je opwarmen in een hutje, zoek een plekje uit bij de kachel, dan kun je alles daarop laten drogen.

Bijkomen na een dag op de piste

Het is ook belangrijk om goed bij te komen na een dag op de piste. Duik de sauna in om je bloed goed door je lichaam te laten stromen, zodat lekker warm wordt. De sauna is ook goed om afvalstoffen af te voeren. Daarna natuurlijk wel even onder de koude douche om je huid lekker af te laten koelen. Stap dan nog even in het voetenbad om je lichaam op de juiste temperatuur te laten komen. En daarna… aan tafel voor een heerlijk diner. Kook je deze wintersport zelf of laat je je verwennen zoals in een hotel?

Summit Travel heeft nog allerlei leuke accommodaties met sauna voor je, ook voor in maart en april, waaronder ook scherp geprijsde last minutes. Kijk jij al vooruit naar de volgende wintersport in de winter van 2019-2020, dat kan ook. De eerste arrangementen staan al online!

Mayrhofen januari 2019

@Foto Fanny Hopmans

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...