Sneeuwinstallaties op de Kitzbühelerhorn

Sneeuwinstallaties op de Kitzbühelerhorn

Kitzbühel

Sneeuwinstallaties op de Kitzbühelerhorn, afgelopen zomer is er bijzonder hard gewerkt op de Kitzbühelerhorn bij Kitzbühel (en bij St Johann om de hoek) sterker nog er is al jaren sprake van een aansluiting tussen St Johann en de Kitzbühelerhorn maar daar gaan we later nog wel een keer op in.

Nu gaan we het hebben over de kunstsneeuw die eindelijk gemaakt gaat worden op de Kitzbühelerhorn. Natuurlijk kon je er al skiën maar deze kant van Kitzbühel ligt ook behoorlijk in de zon en op wat zuidhellingen. Om daar het hele seizoen dan ook goede sneeuw te hebben en je moet het van natuursneeuw hebben dan zouden we wel een hele goede winter moeten hebben.

De milieulobby heeft het jarenlang tegen kunnen houden maar nu niet meer. Kitzbühel heeft er ook voor gezorgd dat er absoluut rekening is gehouden met het milieu. De zaken die afgegraven zijn waren na weken weer terug in de oude staat en je kon ook niet meer zien dat er gegraven was. De milieubeweging heeft zelfs meegewerkt en gecontroleerd.

  • zo wordt er maar besneeuwd tot een hoogte van 1200 meter
  • 35,9 hectare aan piste wordt besneeuwd
  • 55 sneeuwkanonnen worden ingezet
  • 1,7 sneeuwkanon per hectare en dat is doorgaans de helft tov andere skigebieden

De totale kosten komen uit op ? 12,5 miljoen inbegrepen is ook een speichersee die is uitgebreid naar 110.000 m3. In de zomer is dit natuurlijk ook een heerlijke See om even in te duiken.

Wij zijn blij met deze uitbreiding want hierdoor wordt het weer interessant om te gaan skiën op de Kitzbühelerhorn. Wij zouden het nog meer toejuichen als de aansluiting naar St Johann zou worden gemaakt maar dat is een ander verhaal.

Tot slot nog 2 video’s. De eerste daar werden de plannen gepresenteerd en in de 2e zie je oa. ook de werkzaamheden van afgelopen jaar. Wij gaan er komend seizoen zeker een kijkje nemen.

Summittravel728x90

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×