Sneeuwkanon als wapen tegen COVID-19

Stubaier Gletsjer 3S Eisgratbahn

Sneeuwkanon als wapen tegen COVID-19. Hoe kun je snel de liftcabines of gondels aankomende winter desinfecteren. Het Italiaanse bedrijf Demaclenko zet sneeuwkanonnen in als wapen tegen COVID-19.

Voor aankomende winterseizoen zullen er een groot aantal maatregelen gelden om er voor te zorgen dat medewerkers, bewoners en gasten veilig kunnen leven, werken en vakantie vieren. Één van die maatregelen is het desinfecteren van de gondels, maar hoe wil je dat zo snel en zo makkelijk mogelijk doen. Het Italiaanse bedrijf Demaclenko heeft een techniek ontwikkeld dat door middel van een sneeuwkanon iedere liftronde een desinfecterende nevel naar binnen spuit, hierdoor krijgt het virus geen kans om zich in de cabines te verspreiden. Het apparaat is echter specifiek voor deze toepassing ontwikkeld omdat het een heel fijne nevel vereist, aldus Andreas Lambacher, CEO van Demaclenko GmbH. Het systeem wordt al in andere skigebieden gebruikt.

© APA/ZBC3/MARKUS GORFER

Één meter en neus mond bescherming

Ook op de Stubaier Gletsjer gelden dezelfde maatregelen als elders, zo staan de regels voor de afstand van één meter en de bescherming van de mond en neus hierbij centraal. Als ook de industrie nog eens een bijdrage levert door middel van dit desinfectiesysteem dan is dit zeer welkom en zal dan bijdragen aan het nog veiliger maken voor de gasten aldus Franz Hörl, voorzitter van de Vereniging van Oostenrijkse Kabelbanen.

Werking

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag legde Reinhard Klier, CEO van Wintersport Tirol AG & CO Stubaier Bergbahnen KG uit hoe het in zijn werking gaat. Bij iedere ronde zal het apparaat als een mini sneeuwkanon desinfectiemiddel in de cabine spuiten. De nevel dood het virus en zo hoopt men de verspreiding tegen te gaan in de liften. Ook legde Reinhard Klier uit dat medewerkers geregeld getest worden.

Na de eerste ervaringen met het desinfectiesysteem gaat Klier ervan uit dat het in de winter gebruikt zal gaan worden.

Bron: orf.at

© APA/ZBC3/MARKUS GORFER

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...