Sneeuwkanonnen ingezet tegen Corona

Ter illustratie

Sneeuwkanonnen ingezet tegen Corona en het helpt mee om de boel te desinfecteren. Het is geen raar idee zeker omdat deze machines sinds begin maart niet meer in gebruik zijn. En volgens de deskundigen zal de COVID-19 zolang er geen vaccin is een blijvertje zijn.

Maar eens zal men graag weer de draad van het dagelijks leven willen oppakken, en massaal desinfecteren van ruimtes waar veel mensen komen zal daar bij horen. Het is normaal een hele klus om dit te moeten doen, en hier komen de sneeuwkanonnen in beeld. Volgens Daka Schadensanierung GmbH uit Schwaz kunnen deze werkloze sneeuwkannonnen de oplossing zijn.

Sneeuwkanonnen

Om perfect sneeuw te maken wordt water verneveld en zal zodra de nevel de grond raakt er sprake zijn van ijskristallen. De kanonnen zijn ook ideaal om grote oppervlaktes te voorzien van nevel wat normaal sneeuw wordt, maar deze machines zijn dus ook te gebruiken om desinfectie middel rond te benevelen. Volgens het Oostenrijkse bedrijf kunnen de sneeuwkanonnen ingezet worden in bijvoorbeeld productiehallen, stadions, treinstations, luchthavens en evenementenhallen.

De uit waterstofperoxide en zilverionen bestaande mist dood schadelijke viruscellen tot in de kleinste hoeken en gaten, dit alles tot 50 meter.  De sneeuwkanonnen zullen o.a. worden uitgerust met doseerbakken en hogedrukpompen, kunnen 360º draaien en bediend worden op afstand. Na 90 minuten is de locatie weer vrij te betreden.

Mobiele vernevelaars voor kleinere ruimtes
Voor kleinere ruimtes en kamers werkt het bedrijf met mobiele vernevelaars. Op dit moment heeft het bedrijf vijf apparaten van dit type in gebruik en gebruikt het al een aantal daarvan in bejaardentehuizen.

Bron: orf.at

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...