Sneeuwkanonnen test Ellmau en mooi in Westendorf

Sneeuwkaonnen test in Ellmau

Sneeuwkanonnen test in Ellmau. Gwendolyn Ritmester Ginus is vaak met de mountainbike onderweg in de bergen van de Kitzbüheleralpen. Dit keer in het gebied van Ellmau. Daar zag ze dat bij de Koglbahn en Almbahn alle sneeuwkanonnen in bedrijf waren. Niet dat er nu meteen sneeuw wordt gemaakt. Daar zijn de temperaturen nog een beetje te hoog voor.

Skigebieden testen altijd wel even de sneeuwkanonnen uit. Zo kunnen de laatste technische mankementen aan het licht komen. Als er dan wat zou zijn met de waterleidingen of wat dan ook kan men er ook wat makkelijker bij. Want….. sneeuw is binnenkort onderweg. Eerder dan je wellicht denkt. Hieronder de video die Gwendolyn heeft gemaakt.

Vanaf medio november kunnen de sneeuwkanonnen dan in bedrijf worden genomen om een eerste basislaag te maken voor de skipistes. De temperatuur moet dan wel gaan dalen maar ….we zien nu al op de kaarten dat er volgende week echt wat gaat gebeuren. Temperaturen gaan omlaag en zelfs op de hoogte waar deze video is opgenomen gaat waarschijnlijk as. woensdag sneeuwvallen. Houdt onze webcampagina van de verschillende gebieden maar in de gaten.

Sneeuwkanonnen test in Ellmau

Westendorf 20 okt 2018

In de dalen mist en boven FANtastisch. Unten grau oben blau

Vandaag is Weerman Jeroen ook onderweg in het gebied van de Kitzbüheleralpen. Dit keer in Westendorf. In de dalen is alles grau en oben…..blau. Bekijk de video die Jeroen net maakte op Facebook Live.

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...