Sneeuwkettingen makkelijk monteren?

Sneeuwkettingen sneeuwkettingenwinkel.nl

Sneeuwkettingen makkelijk monteren? Met deze kettingen is het zo gepiept!

Als doorgewinterde wintersporter hoeven we u niet uit te leggen dat sneeuwkettingen essentieel zijn als je op wintersport gaat. Ook dit jaar is er weer volop sneeuw gevallen in  de wintersport gebieden en zullen de sneeuwkettingen geen overbodige luxe zijn. Vroeg of laat komen we allemaal een keer aan de beurt om sneeuwkettingen te plaatsen. Vaak wordt er flink tegen dit klusje opgezien, wat we best begrijpen. Weinig mensen staan te springen om met ijskoude handen en op natte knieën de strijd aan te gaan om de ketting zo snel mogelijk om uw autobanden te krijgen. Precies daarom laten we je graag een selectie sneeuwkettingen zien waarbij het omleggen zo gepiept is! Bespaar je zelf de moeite en kies een ketting die makkelijk te monteren is. Het is het geld waard, echt waar.

  1. König CU9 Easyfit

Op nummer 1 in de selectie van makkelijk te monteren sneeuwkettingen: de König CU9 Easyfit. Binnen maar liefst 12 seconden zit hij stevig om uw band! Deze prijswinnende sneeuwketting slaagt met vlag en wimpel als meest makkelijk te monteren sneeuwketting. Naast een vermelding in het Guinnes Recordbook wint de König CU9 Easyfit ook nog de  IF Product Design Award, International Grands Prix for Automotive Innovation. Dankzij het automatische spansysteem is het omleggen van deze ketting erg makkelijk. Je kunt de ketting gemakkelijk spannen via unieke voetbediening. Hierna hoeft je alleen nog maar in te stappen en weg te rijden. Ook wanneer de sneeuwketting er weer af kan hoef je alleen maar 2 knoppen te gebruiken om hem gemakkelijk te demonteren. 

  1. RUD Innov8 Hybrid

Als tweede op de lijst de RUD Innov8 Hybrid. Net als de CU9 EasyFit heeft de Innov8 Hybrid een hoge score op gebruiksvriendelijkheid en is zelfs testwinnaar bij de ADAC sneeuwkettingen test. De unieke combinatie van textiel en een metalen ketting maakt deze sneeuwketting erg makkelijk in gebruik. Dankzij de elastische band aan de achterzijde van de ketting is het monteren erg simpel en naspannen overbodig. Ook uw velgen worden goed beschermd door het textiel. Na het aanbrengen van de ketting rijdt je een klein stukje met de auto en legt daarna de rest van de elastische band achter het wiel.   Klaar om te gaan!

RUD Hybrid nw montage voorbeeld

  1. Pewag Servo 9 RS9

Een welverdiende derde plek voor de Pewag Servo 9 RS9. Deze topkwaliteit sneeuwkettingen van Pewag zijn al jarenlang de best verkochte kettingen. In de ANWB Sneeuwkettingentest werd de RS9 zelfs als beste getest. De Servo RS9 is voorzien van een simpel te bedienen automatische spanner wat het monteren erg makkelijk maakt. Voor weinig geld koop je een zeer goede ketting die niet alleen makkelijk te monteren is maar ook jouw velgen beschermd en erg duurzaam is in gebruik. 

  1. Pewag Snox SUV / Snox Pro

Op nummer 4 de Pewag Snox SUV sneeuwketting. De Snox SUV is speciaal ontworpen voor SUV’s en is in tegenstelling tot andere SUV ketting zeer eenvoudig te monteren. Of hoe Pewag het zegt: ’Een Snox SUV ketting wordt niet gemonteerd maar gesnoxt!’ Dankzij deze unieke manier van bevestigen hoeft u niks in te haken en wordt de ketting automatisch gespannen. U hoeft de ketting alleen maar over de band te trekken en hij is klaar voor gebruik. Hetzelfde gemak maar dan voor een personenauto? De Pewag Snox is ook verkrijgbaar voor personenauto’s, dit is de Pewag Snox Pro.

Pewag Snox montage stappen

  1. König XG-12 Pro

Ook voor zware personenwagens, SUV’s, bestelbussen en campers  is er een ketting op de markt die binnen no-time om te leggen is. De König XG-12 Pro is zelfspannend wat zorgt dat de ketting snel goed vast zit. Na de eerste montage hoef je maar één keer te stoppen om daarna kun je de weg vervolgen. Ook als de weg weer begaanbaar is zonder sneeuwkettingen heb je de XG-12-Pro er zo weer afgehaald.

Nóg makkelijker met montage handschoenen

Wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Maak dan gebruik van montage handschoenen. Deze handschoenen zorgen voor een betere grip en meer comfort tijdens het monteren. Ook je handen en kleding blijven lekker schoon dankzij de hoogwaardige materialen en  lange mouw aan de handschoen. Verkrijgbaar in verschillende maten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je auto? Kijk op Sneeuwkettingenwinkel.nl en ontdek via de sneeuwkettingenzoeker welke kettingen passend zijn. Hier vind je ook diverse montage video’s van de sneeuwkettingen waar je kunt zien hoe makkelijk deze te monteren zijn.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×