Sneeuwkettingen trends van 2022/2023

König-Reflex-Edge_Audi-A3_7(1)-min

Sneeuwkettingen trends van 2022/2023

Het skiseizoen loopt langzaam ten einde, een seizoen waarin we de sneeuwkettingen markt zien veranderen ten opzichte van voorgaande jaren. Vooral het type sneeuwkettingen dat geschikt is voor grote bandenmaten groeit enorm. Hoewel niet iedereen fan is van elektrische auto’s zien we toch dat deze steeds populairder worden, ook om mee op wintersport te gaan. Dit vraagt ook om een ander type sneeuwketting, die goed past op de steeds groter wordende banden en steeds krappere wielkasten. Bekende sneeuwketting fabrikanten zoals König, Pewag en RUD merken deze trend ook op, en spelen met hun assortiment in op de steeds grotere vraag naar speciale loopvlak sneeuwkettingen.

Eerst gaan we het hebben over de beperkte ruimte in de wielkast bij nieuwe (elektrische) auto’s. Dit is de behuizing waar het wiel is ondergebracht. We zien dat deze ruimte bij nieuwe auto’s vaak erg krap is. Natuurlijk is dit niet bij iedere auto hetzelfde en daarom zijn sneeuwkettingen ook autospecifiek. Ieder type auto heeft zijn eigen unieke bandenmaat en eigenschappen. Toch kun je in grote lijnen wel zeggen dat elektrische auto’s over het algemeen grotere banden hebben en mindere ruimte in de wielkast ten opzichte van een brandstof auto. We leggen hieronder uit waar je op moet letten als je sneeuwkettingen gaat kopen.

König K-Summit XXL_Volvo 1-min

Sneeuwkettingen kopen

Wat betekent dit voor jou als je sneeuwkettingen gaat kopen? Sowieso is het altijd van belang om de bandenmaat van jouw auto bij de hand te hebben. Aan de hand van de bandenmaat kun je namelijk zien welke sneeuwkettingen passen op jouw voertuig. Dit kan via de sneeuwkettingen configurator. Hieronder zie je de verschillende handige tools om snel te checken welke sneeuwkettingen jij nodig hebt.

 • Zoek sneeuwkettingen aan de hand van bandenmaat: Zo krijg je alle passende merken en type sneeuwkettingen te zien die Sneeuwkettingenwinkel aanbiedt.
 • Zoek König sneeuwkettingen aan de hand van jouw automodel in combinatie met de bandenmaat: Zo krijg je alle passende König sneeuwkettingen te zien Sneeuwkettingenwinkel aanbiedt.
 • Zoek Pewag sneeuwkettingen aan de hand van jouw automodel in combinatie met de bandenmaat: Zo krijg je alle passende Pewag sneeuwkettingen te zien Sneeuwkettingenwinkel aanbiedt.

Heb je een elektrische auto of brandstof auto met grote wielen en weinig ruimte in de wielkast? Dan is de kans groot dat je uitkomt bij loopvlakkettingen. Een ander type sneeuwkettingen als de ‘’normale’’ sneeuwketting. Dit type ketting loopt alleen over het loopvlak van de band.

Verschil sneeuwkettingen en loopvlakkettingen-min

Wil je meer weten over de verschillen tussen sneeuwkettingen en loopvlakkettingen? Lees dit in een van onze andere blogs: Sneeuwkettingen vs loopvlakkettingen: wat is het verschil?

Loopvlakkettingen kopen

Om je een paar voorbeelden van loopvlakkettingen te geven hebben we hieronder een opsomming van een aantal goede loopvlak sneeuwkettingen.

 • König K-Summit
 • König K-Summit XL
 • König K-Summit XXL
 • König K-Summit MAX – nieuw 2022
 • König K-Summit VAN
 • Pewag Servostar RSC
 • RUD Centrax

König heeft afgelopen jaar nog een nieuwe loopvlakketting op de markt gebracht, de König Reflex Edge. Een unieke ketting Ingespeeld op de ontwikkelingen en trends die we zien op het gebied van autorijden, zoals Hybride rijden en elektrisch rijden.

Makkelijke en snelle montage

Een andere trend die we zien is: de sneeuwkettingen worden steeds gebruiksvriendelijker. Met alle nieuwe sneeuwkettingen op de markt zou iedereen in principe binnen een paar minuten sneeuwkettingen kunnen monteren. Ook hier zien we dat grote merken als Pewag, König en RUD ons blijven verrassen met innoverende kettingen. De nieuwste makkelijk te monteren kettingen zijn de:

 • König Reflex Edge
 • König K-Summit MAX
 • König XG Cross
 • Pewag Servostar
 • RUD Centrax

Kortom veel innovatieve sneeuwkettingen, die jouw wintersport reis steeds een beetje makkelijker maken. En niet te vergeten, er voor zorgen dat jij veilig op je bestemming aankomt zonder te slippen op gladde wegen. In de sneeuw rijden hoeft zo helemaal niet meer uitdagend te zijn.

Voor wie nog op wintersport gaat een hele fijne vakantie, doe voorzichtig! En voor wie de vakantie al achter de rug heeft, we hopen dat je het naar je zin hebt gehad!

Sneeuwkettingen kopen? Bestel voordelig op Sneeuwkettingenwinkel.nl. Gratis verzending en snelle levering.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×