Sneeuwquad in Westendorf sloeg meerdere keren over de kop

Westendorf Fleiding

Fleiding piste

Sneeuwquad in Westendorf sloeg meerdere keren over de kop, bestuurder (62) en passagier (23) raakten gewond

Het voertuig gleed weg op de piste en sloeg meerdere keren over de kop. De 62-jarige bestuurder en 23-jarige passageier raakte ernstig gewond.

Zaterdagochtend heeft in Westendorf een ongeval plaatsgevonden met een sneeuwvoertuig. Een 62-jarige man reed rond 07.20 uur met het voertuig, waarop rupsbanden waren gemonteerd, richting een berghut.

Op de Neuhögenhelling begon het voertuig te glijden en rolde vervolgens meerdere keren om. De bestuurder en een 23-jarige passagier werden uit het sneeuwvoertuig geslingerd. Na ongeveer 150 meter kwam het sneeuwvoertuig zwaar beschadigd tot stilstand.

De twee inzittenden bleven langs de helling omlaag glijden. Na ongeveer 250 meter stopten ze in de omgeving van het dalstation van de Fleiding.

Na een eerste behandeling door reddingswerkers werd de 62-jarige met ernstige verwondingen per reddingshelikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen. De 23-jarige werd met verwondingen van onbekende aard per ambulance naar het ziekenhuis van St. Johann gebracht.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...