Sneeuwrijk weekeinde voor de boeg

SNEEUWRIJK WEEKEINDE VOOR DE BOEG

Het is koud in west Europa en zo ook uiteraard in de Alpen. Lagedrukgebieden tollen een beetje rond boven noord Europa en brengen veel koude lucht richting de Alpen met zo nu en dan een sneeuwgebied. Er zijn echter ook drogere perioden maar echt veel zon zullen we de komende dagen niet echt zien. De details:

ZATERDAG:

Sneeuw. Veel valt er niet te zeggen. Het is bewolkt en er valt in het hele land een mooie laag sneeuw. In de noordelijke Alpen ligt de sneeuwvalgrens op laaglandniveau en in het zuiden ligt het rond de 600 meter. Dat is nog altijd laag genoeg om ook de lagere dalen wit te doen kleuren. Voor de rest is het koud en staat er een matige wind uit het noordoosten. Alleen in het uiterste noordoosten ligt de temperatuur rond het vriespunt. In de rest van het land en met name in de bergen is het veel kouder. In de nacht is er strenge vorst. Op hoogte is het guur.

ZONDAG:

Nog steeds valt er hier en daar wat sneeuw. Het sneeuwgebied trekt in de loop van de dag weg richting het oosten. Het is wel kouder dan zaterdag. Op 1500 meter in de vrije atmosfeer ligt de temperatuur rond de -10°c. In het oosten blijft het de hele dag nog sneeuwen maar in het westen klaart het op. Zodra de bewolking weg is, en dat zal ‘s-avonds vooral in het westen zijn, gaat de temperatuur flink onderuit en komt er strenge tot zeer strenge vorst voor.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na zondag zijn er een paar droge dagen maar het blijft zeker tot en met dinsdag bitter koud in de Alpen. Pas na woensdag is de trend dat de temperatuur wat oploopt. Maar je kunt ook zien dat de lijntjes vanaf woensdag enorm uit elkaar beginnen te lopen. Dat betekent dat er heel veel onzekerheid in de berekeningen zit. Voor hetzelfde geld blijft het koud. De zwarte lijn (de hoofdrun met de meeste rekenkracht) opteert in ieder geval op een verlenging en verscherping van de kou.  Of dat gepaard gaat met verse sneeuw is voor nu nog even de vraag.Laten we hopen dat we voor de kerst een vervolg krijgen op een sneeuwrijk weekeinde.

Fijn weekend!

Ronaldo

Chalet.nl grote banner 900-600

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×