Sneeuwrijk weekend door serieuze Wintereinbruch

Weerbericht: Sneeuwrijk weekend door serieuze Wintereinbruch

West Europa wordt overvallen door een flink slurf van koude lucht rechtstreeks vanaf de Arctische gebieden. De kou reikt helemaal tot aan Noord Afrika en Oostenrijk ligt er middenin. Dat betekent kou, sneeuw maar ook veel wind de komende dagen. Snel naar de details.

ZATERDAG:

het is koud en de sneeuw en wind zorgt ervoor dat het guur en onaangenaam is. Vanuit het noorden wordt er koude en vochtige lucht tegen de noordelijke Alpen aangestuwd. De wind is stevig tot hard en komt uit het noorden tot oosten. Koning Winter laat nog 1x z’n gezicht zien in Oostenrijk. De sneeuwvalgrens ligt veelal op laaglandniveau, alleen in Karinthië ligt het een fractie hoger. Maar onder de 600 meter valt ook daar sneeuw. Op de gletsjers vriest het zeer streng met minima richting de -20°c.

ZONDAG:

nog steeds sneeuwt het maar niet meer zo hard als op zaterdag. De wind neemt ook iets af en komt uit het noordoosten. De thermometer doet er ook een streepje bij en daardoor is het ook niet meer zo onaangenaam. Op 2000 meter is het nog wel steeds dik onder de -10°c (de kaart hierboven zijn de temperaturen rond de 1500 meter)  dus je moet je goed inpakken. In de loop van de dag neemt de sneeuw dan verder af en in het uiterste zuidoosten kan het zelfs droog blijven. De meeste sneeuw valt in het westen en rond de hoofdkam. Tegen de avond is het overal droog wanneer een zwakke rug van hogedruk over de Alpen trekt.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

op maandag is het zo goed als droog. Alleen in de zuidelijk deelstaten kan er nog wat neerslag neerdalen. De sneeuwvalgrens loopt in de loop van de dag wel iets op en ligt rond de 1300 meter. De wind is afgenomen en komt uit uiteenlopende richtingen maar neemt in de middag weer iets toe uit het westen. In de ochtend is het overal nog erg koud. In de loop van de dag neemt de temperatuur toe en kan het in veel dalen ineens weer mild aanvoelen. Op zo’n 1500 meter is de temperatuur rond het vriespunt.

Op dinsdag is Koning Winter weer vertrokken en is het veel milder met een stevige westelijke wind. De uiterste noordkant van de Alpenboog kan wat neerslag ontvangen en door de milde lucht is er slechts boven de 1600 meter sneeuw te zien. Daar kijken we dan de komende dagen weer naar.

Fijn weekend!

Ronaldo

Turner Banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...