Sneeuwrijke week voor Sölden

Sölden Seekogel 27 oktober 2023

Een paar dagen geleden is er al een speldenprik uitgedeeld maar komende week valt hier nog veel meer bij

Sneeuwrijke week voor Sölden

We kijken in dit bericht special naar Sölden. Reden is dat er aanstaand weekend de Winter opening is.

De Winteropening in Sölden, is een jaarlijks evenement dat het begin van het skiseizoen markeert. Tijdens de Winteropening in Sölden kun je onder andere allerlei materiaal testen of het nu gaat om ski’s, snowboards, helmen, goggles…. etc er is veel te zien en te testen. Veel Nederlanders zullen vanaf  komend weekend op de gletsjer actief zijn.

Tot vorige week was het billenknijpen als het gaat of er wel genoeg sneeuw zou liggen. Afgelopen weekend was de 1e worldcup wedstrijd aldaar te bewonderen en skiën kun je er zeker. Ook de Tiefenbachgletsjer is geopend afgelopen weekend. Nu zien we heel veel sneeuw op de weerkaarten komen en dat is dus goed nieuws.

Sneeuwkaart Alpen 30 oktober 2023

In de rode gebieden is de prognose dat er 50 cm gaat vallen en in de paarse gebieden tot een meter…. Sölden zit daar dus ook bij. We kunnen dan echt spreken van een SNEEUWDUMP. Daar worden wij blij van maar de voorspellingen dienen dan wel uit te komen.

Ook denk ik dan meteen aan ons bezoek naar Sölden toe. Van 16 t/m 19 november 2023 zijn we daar ook actief tijdens het Winter Warm Up van Turner. Gezien de voorspelling verwachten we dat het wintergebied vanaf de Gigijoch open zal zijn. We gaan het zien en komende week maar even de webcams in de gaten houden.

Bergfex Solden 30 okt ober 2023

Bergfex Hoch Solden

Hoe het medio november in Sölden is kun je zien in onderstaande video.

Banner 1200 800 KAPOW

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×