Sneeuwval van dinsdag nog niet zeker

Archieffoto

Sneeuwval van dinsdag nog niet zeker

Over vandaag en morgen gaan we geen worden meer vuil maken: de zon schijnt flink en uitbundig! Daarbij is het lang niet meer zo warm als de voorgaande dagen, sterker nog op 1500 meter vriest het overdag. Kortom in de bergen is het sneeuwkanonnen-tijd!

Belangrijker is de dinsdag, want het ziet er naar uit dat er sneeuwval op het programma staat. Maar helaas is deze sneeuwval alles behalve zeker. De weermodellen zijn zelfs op deze korte termijn er nog niet over uit. Het zit zo: een venijnig klein lagedrukgebiedje schiet met de kern vanaf de Noordzee richting de Alpen. Aan de westkant van dit laag ligt een neerslaggebied (lees: sneeuwval) en de oostkant is het rustig en droog. En laat deze kern nou precies in de berekeningen variëren tussen Vorarlberg en het Salzburgerland. Iets met dus uitzonderlijk groot verschil in de uitkomst.

Het Europees model is dit geval het meest gunstige model, vooral Vorarlberg en Westelijk Tirol krijgen tot in de dalen een serieuze laag sneeuw. Je moet dan denken aan 10 tot 20 cm! Ook krijgen de rest van Tirol en delen van Salzburg een leuke beginlaag. In ieder geval zal er een gesloten sneeuwdek ontstaan. Overigens is dit model minder positief op de langere termijn, met zelfs een föhn die enkele dagen kan aanhouden.

Minder gunstig gestemd is het Amerikaanse model, run op run trekt de kern van de depressie te westelijk voorbij Oostenrijk. Zwitserland en Frankrijk krijgen de hoofdprijs met een dik pak, en Oostenrijk moet het doen met opnieuw droog en zelfs zonnig weer. Alleen Vorarlberg maakt dan nog kans op een paar verdwaalde vlokken. Maar of het daar wit van wordt?

Kortom het is nog niet zeker. Duimen maar op de Europese oplossing, of niet?

Jeroen Elferink
Meteoroloog van FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Turner Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht