Sneeuwval in Sölden 

Sölden Seekogel 27 oktober 2023

Sneeuwval in Sölden

Onze aandacht gaat de komende weken even uit naar dit skigebied. De reden daarvoor is heel simpel. Van 16 t/m 19 november 2023 zijn we daar aanwezig. Uiteraard om te gaan skiën op de gletsjer en hopelijk kan ook een gedeelte van het wintergebied al gebruikt worden.

De afgelopen weken was de temperatuur vrij hoog en er viel ook geen noemenswaardige neerslag. Sneeuw is sowieso echt nodig. Op een gedeelte van de gletsjer zijn de omstandigheden al weer erg goed maar dat is nu juist het gedeelte waar dit weekend door de echte profs op geskied wordt. Het worldcup seizoen gaat daar van start voor zowel de dames als heren.

Vannacht is het gaan sneeuwen en dat is nu ook goed te zien op de gletsjer en zeker tot het niveau van de Seekogel op ruim 2600 meter. Tot aan de Gigijoch is ook wat sneeuw gevallen maar dat is nog niet heel erg veel.

Volgende week is er de skiopening. Veel mensen uit Nederland maar ook bedrijven zijn er om de alle nieuwste zaken te testen. We hopen dat er tegen die tijd een mooie pak met sneeuw ligt.

Hieronder de Video van vandaag rondom Sölden.

Kijken we nog even naar de weerkaart voor Sölden de komende week dan zien we het volgende…..

Wetterzentrale Sölden 27 oktober 2023

We zien de temperatuur op 1500 meter hoogte (rode lijn) naar beneden gaan en dat zal betekenen als er neerslag valt dat je vanaf de Giggijoch (2275 meter) zeker sneeuw kunt verwachten.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...