Sneeuwval in de bergen, de mooiste beelden

De restanten van orkaan Lorenzo liggen vandaag boven de Oostenrijkse Alpen. Ondanks het tropische verleden van dit weersysteem is de lucht in Oostenrijk koud genoeg voor een dik pak sneeuw.

Sat+radar+temperatuur van 11:40

En vanmiddag intensiveert de sneeuwval. Vanuit Duitsland zijn nog meer buien onderweg. Opvallend is het laatste buienlijntje, hierachter zit namelijk beduidend koelere lucht. In Beieren koelt het momenteel van 12 naar 8 graden af. De sneeuwgrens die nu op 2000 meter ligt gaat dus tijdens de namiddag en avond zakken naar 1500 meter of lager.

Naast sneeuwval waarschuwt de Oostenrijkse weerdienst ook voor windstoten.

Heilbronner Hütte, Vorarlberg


Grossglockner


Gaschurn op 2300 meter


Sonnblick


Rudolfshütte

Chalet Bramberg Grote banner

Banner Bluetribe 1200x400

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...