Sneeuwval aan de noordkant opkomst!

foto: Maarten Stam

Sneeuwval aan de noordkant opkomst!

Eindelijk! Sneeuwval is opkomst voor de noordkant van Oostenrijk. Dat iets wat we deze winter nog maar weinig hebben mogen melden. Maar eindelijk is het zover.

Op de weerkaart zien we vandaag een koufront vanaf de Noordzee richting Oostenrijk trekken. Voor dit front uit is het vandaag in Oostenrijk nog lange tijd droog met in de ochtend ook nog een gaatje voor de zon.

Uiteindelijk volgt vanmiddag inzettende sneeuwval vanuit het noorden. Op ongeveer 1100 tot 1500 meter bevindt zich een wat mildere luchtlaag, de temperatuur ligt hier rond of iets boven nul. Hierdoor kan de neerslag lokaal in dalen ook beginnen als ijzel (onderkoelde regen). Als de neerslag eenmaal intensiveert wordt de mildere luchtlaag opgeheven en valt de sneeuw ook weer tot in de laagste dalen. De meeste sneeuw valt de komende 24 uur in Vorarlberg, hier kan 30cm vallen. Elders is het met een 10 tot 20cm snel bekeken. Aan de zuidkant valt nagenoeg geen sneeuw.

Morgen vallen er nog een aantal sneeuwbuien in een nordstau, daarbij ligt de sneeuwgrens ongeveer rond de 400 meter, kortom tot in de laagste delen. Aan de zuidkant schijnt de zon juist uitbundig. Maar een stuk onzekerder wordt de situatie vanaf morgenavond. Het koufront dat nog nasleept over Zwitserland komt langzaam richting Vorarlberg en Tirol. De vraag is nog even hoever, het is een lastige situatie. Mogelijk valt er in de nacht naar vrijdag nog 20 tot 30cm bij in deze deelstaten. Maar het front kan net zo goed stationair blijven liggen boven Zwitserland waardoor het droog blijft. Kortom lastig en iets wat tot het laatste moment nog volledig kan veranderen.

Na vrijdag breken een aantal dagen aan waarin er soms nog een sneeuwbui kan vallen maar vooral het rustige en koude weer de overhand heeft. Tijdens heldere nachten kan het kwik opnieuw wegschieten naar -15 tot -25! Brrr…

Jeroen Elferink
Meteoroloog Weerplaza en FANtastisch Oostenrijk.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht