Sneeuwval opkomst!

De nieuwe week brengt kouder weer. De winter lijkt zelfs weer even terug te komen. Maar het blijft wel wisselvallig met weinig droge of echt mooie momenten.

Vandaag ligt een stationair front over Oostenrijk. Al zit deze ochtend de meest actieve neerslag vooral boven Bayern. Het is deze ochtend dus langere tijd droog. Maar in de middag volgt een verbrokkeld koufront met enkele buien. Tijdens de buien komt het tot harde windstoten en storm. Ook is een klap onweer mogelijk. De sneeuwgrens zakt van 2000 meter naar 1400 meter. Het zou op de piste niet echt ideaal weer zijn. Ook zullen de zichten vanmiddag aan de slechte kant zijn.

Komende avond wordt het tijdelijk droger maar in de nacht volgen nieuwe wolkenvelden. Opnieuw begint het te regenen en sneeuwen. Dit maal zakt de sneeuwgrens tot in de meeste dalen. Het gaat weer wit en winters worden. Het blijft stormachtig.


Morgen is de winter boven de 800 meter helemaal terug. Van tijd tot tijd sneeuwt het flink. We hebben te maken met een klassieke nordstau. Rond het middaguur volgt een actief neerslaggebied vanuit Bayern over vooral Tirol en het Salzburgerland. De sneeuwgrens kan dan zakken tot in de laagste dalen. Er valt 10 tot 30 centimeter sneeuw. Aan de zuidkant is het ander weer. Met een föhn schijnt de zon hier van tijd tot tijd. Maar ook hier waait het flink.

Dinsdag kunnen we even bijkomen. In de ochtend vallen nog een paar laatste sneeuwbuien maar deze lossen al snel op. Vanuit het Westen volgt dan de zon. Vorarlberg en Tirol hebben de beste papieren. Het wordt hier echt een topdag. Het is weer kouder en er is verse sneeuw gevallen. Het wordt ook de mooiste dag van de week. Genieten dus!


Woensdag volgt nieuwe sneeuwval, idem voor de donderdag. De sneeuwgrens ligt veelal rond de 600 meter. Hierboven kan toch al snel 15 tot 40 centimeter sneeuw bijvallen. De winter is dus weer even helemaal terug. Donderdag kan tot 1500 meter de sneeuwval overgaand in regen.

Vrijdag is het tijdelijk milder met regen tot 1800 meter. Maar het weekend brengt waarschijnlijk een nieuwe nordstau en kou. Er gaat nog veel sneeuw bijvallen deze maartmaand. En het voorjaar kunnen we op dit moment op onze buik schrijven.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht