Na sneeuwval volgt kaiserwetter

Klik op de afbeelding om de animatie te laten lopen

Na sneeuwval volgt kaiserwetter

Momenteel sneeuwt het in grote delen van Oostenrijk. Maar na de sneeuwval volgt kaiserwetter met veel zon voor enkele dagen.

Vanmorgen is het koufront doorgetrokken richting Slovenië en Italië en aan de noordkant hebben we te maken met ene nordstau. Daarbij zakt de sneeuwgrens deze ochtend van 1000 meter naar dalniveau. Het kan dus nog zijn dat het in de lagere dalen deze ochtend een beetje regent. Gedurende de ochtend wordt de sneeuwval minder intensief en zijn er ook droge momenten. Wel staat er veel wind, in de bergen komt storm voor. Windstoten van ruim 100 km/u zullen ervoor zorgen dat liftverbindingen dicht blijven. Vanmiddag intensiveert de sneeuwval opnieuw vanaf Innsbruck oostwaarts. Uiteindelijk sneeuwt het hier tot in de verre avond en nacht nog door. Op 1500 meter vriest het dan 7 of 8 graden.

Sneeuwverwachting tot morgenochtend

Morgenochtend is het uiteindelijk overal droog. Er zijn nog veel restwolken maar in de middag volgt kaiserwetter vanuit het westen. In Vorarlberg en het Tiroler Oberland schijnt de zon flink. Ook in het Unterland en Salzburgerland breekt in de loop van de middag de zon goed door. Elders domineert nog de bewolking. Maar door de combinatie van droog en vrij windstil weer is het perfect skiweer in heel het land. Op 1500 meter hoogte stijgt de temperatuur naar +1 in Vorarlberg tot -5 in Steiermarken.

Verwachting voor woensdag

Woensdag volgt overal kaiserwetter. De zon schijnt flink maar de op hoogte zuidwestenwind voert ook milde lucht aan. Hierdoor stijgt de vorstgrens richting de 2000 meter, in de lagere dalen zijn in de middag zelfs dubbele cijfers in de plus mogelijk. Vooral in de ochtend heerlijk skiën en tijdens de middag een terrasje in de zon pakken. Wij tekenen ervoor.

Ook donderdag volgt kaiserwetter maar tegen de namiddag volgt bewolking. De dagen daarna is het wisselvalliger met mogelijk sneeuwkansen.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Corona Reiscertificaat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...