Vandaag nog altijd sneeuwval, woensdag zon

Vandaag sneeuwt het opnieuw flink door maar we kijken er niet meer van op. Voor de 14e dag oprij valt er wel ergens op de dag sneeuw naar beneden. Maar het is wel de laatste dag met echt zware sneeuwval. Dat is eindelijk goed nieuws want de sneeuwlaag is in veel dalen record hoog. Het recordjaar 2011-12 is deze ochtend ingehaald en in sommige dalen ligt nu ruim 2 meter sneeuw.

De sneeuwval van vandaag houdt vrijwel de hele dag intensief aan. Vooral in Vorarlberg en Tirol valt er nog eens gemiddeld 40 tot 60 centimeter naar beneden. Daarbij ligt de sneeuwgrens deze ochtend op 500 meter, maar zakt uiteindelijk tot in de laagste dalen.

Ook komende nacht en morgenochtend sneeuwt het in veel gebieden flink door. Meeste sneeuw valt in het Tirolerunterland, het Arlgebergte en rondom de Hochkonig. Morgenmiddag wordt het langzaam droger en breekt de zon soms al flink door. Het is koud met 8 graden vorst op 1500 meter. De nacht naar woensdag brengt strenge vorst.

Dat komt omdat er een hogedrukgebied ontstaat boven de Alpen. Een klein en totaal niet krachtig systeem, maar voldoende voor rustig en helder weer. Woensdag voor zonsopkomst kan het in veel dalen 10 tot 15 graden vriezen. Brrrr….

Woensdag is het dan gedaan met de grote sneeuwval. Al blijft het lawinegevaar bijzonder groot. Het kon wel eens de mooiste skidag van het seizoen worden met vet blauwe luchten, geen wind en genoeg verse sneeuw. Maar blijf op de piste. Het is niet veilig om offpiste te gaan, ook al schijnt de zon nu eindelijk eens flink.

Donderdag is nog wat onzeker in de modellen. Waarschijnlijk zon en wolkenvelden, met een enkel sneeuwbuitje.

Richting het weekend nieuwe kansen op een volgende sneeuwdump. Al lijkt er voorlopig eventjes geen nieuwe serie sneeuwdumpen te ontwikkelen. Naast sneeuw neemt de kans op een flink kou-uitbraak ook flink toe. De winter is deze januari dus flink aanwezig in Oostenrijk.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht