Sneeuwvalgrens zakt weer terug tot in de dalen

Vandaag vallen de sneeuwbuien tot 1200 meter

Sneeuwvalgrens zakt weer terug tot in de dalen

De zachtste dag hebben we gelukkig in Oostenrijk achter ons gelaten en voorzichtig begint de sneeuwvalgrens te zakken. Deze ochtend kan het regionaal in Oost-Tirol of Karinthië weer sneeuwen tot in de dalen, elders is het veelal nog regen in de dalen. Maar daar komt snel verandering in, morgen of anders vrijdag valt weer sneeuw tot in de dalen. De winter maakt een mooie comeback.

Vanmorgen is het bewolkt en valt er verspreid over Oostenrijk regen en sneeuw. De sneeuwvalgrens ligt veelal tussen 1000 en 1300 meter, maar tijdens intensieve neerslag kan het tot in de dalen sneeuwen. Vooral in Oost-Tirol en Karinthië is dit het geval. Tijdens de middag zien we weinig verandering. Het wordt op 1500 meter maximaal 0 graden, in de dalen is het veelal 1 tot 4 graden.

Vanavond zakt de sneeuwvalgrens geleidelijk verder en vallen de vlokken tot zeker 1000 meter. Echter wordt het droger en tijdens de nacht komen korte opklaringen voor.

Morgen draait de wind naar het noorden en volgen vanuit Duitsland enkele buien. Tijdens buien wordt de sneeuwvalgrens naar 800 meter gedrukt. In de staulagen zet matige sneeuwval in die de hele dag kan aanhouden. Aan de zuidkant blijft het helaas droger en breekt vaak de zon door. Kortom grote verschillen.

Morgenavond en in de nacht vrijdag houdt de nordstau aan, en intensiveert tussen Innsbruck en Linz. Hierbij zakt de sneeuwvalgrens naar 500 meter en wordt het geleidelijk tot in de dalen weer mooi wit. Veelal valt 5 tot 15 centimeter sneeuw, in staulagen is meer mogelijk.

Ook vrijdagochtend vallen sneeuwbuien, het is ijzig koud met op 1500 meter -6 of -7 graden. Maar vanuit het westen wordt het droog en breekt soms de zon door.

Uiteindelijk schijnt overal de zon tijdens het weekend en blijft het droog. Kortom na de verse sneeuw volgt een droomweekend.

Jeroen Elferink

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×