Sneeuwvrij maken Timmelsjoch niet zonder gevaar door lawine

Timmelsjoch Mateo Sueri

foto @Mateo Sueri

Sneeuwvrij maken Timmelsjoch niet zonder gevaar door lawine

Een lawine laat zien dat het sneeuwvrij maken van een bergpas niet zonder gevaar is.

De Timmelsjoch is een 2509 meter hoge bergpas die de grens vormt tussen Tirol en Zuid-Tirol. Via deze pas kan je vanuit Sölden naar St. Leonhard in Passeier in Italië en is tevens de scheiding tussen de Ötztaler Alpen en de Stubaier Alpen. De pas ligt tussen twee bergtoppen namelijk de Jochköpfl (3141 m) in het noordoosten en de Wurmkogl (3082 m) in het zuidwesten.

Ieder jaar in april/mei is men druk bezig om deze pas, net als de Grossglockner Hochalpenstrasse, sneeuwvrij te maken.

Lawine

Dat het sneeuwvrij maken van de pas niet zonder gevaar is werd gisteren wel duidelijk. De 8 kilometer lange  Timmelsjoch Hochalpenstraße wordt aan de kant van Tirol momenteel met twee freesmachines sneeuwvrij gemaakt. Tijdens de werkzaamheden is er een lawine over de weg gegaan.

Gelukkig raakte niemand gewond.

“Ruimen is niet alleen een taak, maar ook een risico,” aldus Timmelsjoch Hochalpenstraße AG in een bericht op Facebook. De reden hiervoor is het feit dat er op elk moment een sneeuwplak naar beneden kan komen of dat er een rotsval kan plaatsvinden.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×