Snelle sluiting skigebieden door nieuwe lockdown

Stubaier GletsjerZaterdag konden wij al melden dat wat er later die dag aangekondigd zou worden. De nieuwe maatregelen zorgen voor een snelle sluiting van de skigebieden door een nieuwe lockdown die op 3 november ingaan is.

Met de nieuwe maatregelen zullen oa. alle reeds geopende skigebieden moeten gaan sluiten, maar blij zijn sommigen niet. Zo zegt Reinhard Klier de woordvoerder van de Stubaier Gletsjer het volgende: “De aankondiging van de lockdown kwam op zaterdag en maandag moeten we al sluiten – we moeten binnen twee dagen van 110 procent inspanning naar 0 procent zakken. 110 procent omdat je door de strenge veiligheidsmaatregelen – die na een korte leerfase goed zouden hebben gewerkt – meer werk en personeel hebt, wat alles nu nog moeilijker maakt”.

Toch hoopt Klier dat de overheidsfinanciering “deze keer minder bureaucratisch zal werken dan tijdens de eerste lockdown”. Ook weet hij niet wat men moet doen met de tijdelijke krachten, moeten zij ontslagen worden of nog aanhouden als alles in december weer open mag. Naast de Stubaier Gletsjer is er ook kritiek vanuit het Pitz- en Kaunertaler Gletsjer. “We tasten momenteel nog in het duister. We hadden meer informatie en instructies verwacht” aldus Beate Rubatscher-Larcher directeur van Pitz- und Kaunertaler Gletscherbahnen.

Het feit dat de gebieden openblijven voor topsporters zorgt ook voor wrevel. “Als er maar een paar topsporters komen loont het niet om alles open te houden en personeel aan te houden”.

Kritiek

ÖSV-voorzitter Peter Schröcksnadel snapt niets van de sluitingen van de skigebieden: “metro’s, treinen, trams, bussen zijn allemaal gewoon open – terwijl gondels dicht moeten, terwijl ze juist heel gemakkelijk schoongemaakt en geventileerd kunnen worden”.

Kaprun Kitzsteinhorn 14 oktober 2020

Kaprun Kitzsteinhorn 14 oktober 2020

Kitzsteinhorn

De Gletscherbahnen Kaprun hebben besloten het skigebied op de Kitzsteinhorn te sluiten vanwege de tweede lockdown, die vanaf dinsdag ingaat. Hoewel beroepssporters geen last hebben van de aangescherpte coronamaatregelen, kunnen de medewerkers van Gletscherbahnen niet beoordelen welke van hun klanten de kabelbanen om professionele of privéredenen gebruiken, legt CEO Norbert Karlsböck uit.

“We hebben gekozen voor de veilige optie en zullen stoppen met werken, zelfs als we één of andere atleet teleurstellen,” aldus Karlsböck.

De laatste dag van de liftactiviteit is voorlopig maandag (2 november), maar Karlsböck is optimistisch over december. Hij hoopt dat de verordende maatregelen om de Corona-pandemie in te dammen effect zullen sorteren en dat het gletsjerskigebied op 1 december opnieuw kan worden geopend. “Dat we zonder problemen aan een goed seizoen kunnen beginnen.”

Verlies van verkoop voor gletsjerliften

Karlsböck schatte het omzetverlies als gevolg van de sluiting van het skigebied in november, inclusief de gastronomie, op ongeveer vijf miljoen euro. Tijdens de lockdown-fase wil het bedrijf de 250 medewerkers echter niet op arbeidstijdverkorting zetten. Er moeten maatregelen worden genomen, het bedrijf wacht echter dringend op financiële steun van de federale overheid. De richtlijnen hiervoor moeten nu snel worden opgesteld. “We hebben ook compensatie aangevraagd onder de Epidemiewet, maar hebben er nog geen beslissing over ontvangen.” In ieder geval was de sluiting een grote uitdaging voor de gletscherbahnen.

Het skiën op de Kitzsteinhorn is begin oktober al begonnen. De gletsjerliften zouden tot juni onafgebroken open zijn geweest. Vandaag waren er 15 liften in gebruik. Ongeveer 3.500 mensen kwamen om te skiën of te snowboarden – “met goede sneeuwcondities en geweldige pistes”, beschreef Karlsböck.

Lees ook inhoud lockdown bekend, tweede lockdown een feit

Bron: tt.com, Salzburg24.at

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht