Snelwegpiraat kan zijn in beslag genomen auto weer ophalen

Autobahn

Snelwegpiraat kan zijn In beslag genomen auto weer ophalen

We hebben afgelopen week een bericht gepubliceerd dat je toch uit moet kijken op de wegen in Oostenrijk. Daar is nieuwe wetgeving voor snelwegpiraten gemaakt.

Iedereen die met meer dan 70 km per uur boven de toegestane limiet rijdt en gepakt wordt, moet erop rekenen dat zijn auto in beslag wordt genomen.

De Tiroler wiens auto zaterdag in beslag werd genomen, kan opgelucht ademhalen: al na vier dagen gaf het districtsbestuur de BMW weer vrij. Het zal nog steeds een dure grap worden voor de 29-jarige bestuurder.

Snel reizen, snel in beslag nemen, snel vrijlaten: het leven van een BMW-eigenaar was momenteel behoorlijk turbulent. Met bijna 180 km/u in de Milsertunnel zaterdag was de 29-jarige de eerste Tiroler wiens auto in beslag werd genomen. Een maatregel die de autoriteiten pas sinds vrijdag kunnen opleggen. Maar na slechts vier dagen hief het verantwoordelijke districtsbestuur de inbeslagname op.

De 29-jarige zal echter een chauffeur mee moeten nemen, omdat zaterdag niet alleen zijn auto maar ook zijn rijbewijs in beslag is genomen. Maar het komt erop neer dat de man uit  Imst geluk had. De nieuwe wettelijke regeling bepaalt ook dat snel rijdende auto’s door de autoriteiten kunnen worden verkocht. 70 procent van de opbrengst vloeit vervolgens naar het verkeersveiligheidsfonds, de rest gaat naar het desbetreffende bureau dat de bestuursstrafprocedure voert.

Geldstraf kan oplopen tot 7.500 euro

Zelfs als de 29-jarige zijn BMW terugkrijgt, zal de snelle reis hem veel kosten. De minimale boete voor te hard rijden in deze gewichtsklasse bedraagt ​​500 euro, de strafmaat kan zelfs oplopen naar 7.500 euro. Daarnaast moet de man de kosten van het slepen en stallen van de auto betalen. Deze bedragen zijn nog niet vastgesteld maar die zullen snel gaan komen.

 

Autobahn

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...