Snow Space Salzburg, Miljoenen project toch dit jaar klaar

Panorama link
Panorama link ©Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg, miljoenen project toch dit jaar klaar. Eerder werd gemeld dat door de huidige Corona crisis een ander deel van dit miljoenen project in Snow Space Salzburg, de Flying Mozart, zal worden uitgesteld.

Het miljoenen kostende project bestaat uit 2 projecten, namelijk de Panoramalink en de Flying Mozart. De Panoramalink verzorgt een directe verbinding tussen de skigebieden van Flachau, Wagrain / Kleinarl en Flachauwinkl. De nieuwe verbinding tussen Wagrain, Kleinarl en Flachau (Snowspace Salzburg) naar het skigebied Zauchensee moet in de komende herfst klaar zijn. Het grote project zal dan al in december gefaseerd in werking treden. Volgens ORF is de eerste etappe vanuit Wagrain richting Kleinarl en Flachauwinkl al in aanbouw, de aansluiting richting Zauchensee zal de komende maanden in de planning zitten.

Panorama Link

Vanaf seizoen 2020/2021 is de Panorama Link dus de verbinding tussen twee skigebieden. De nieuwe 10 persoons gondel zal het skigebied van Snow Space Salzburg en Flachauwinkl / Kleinarl met elkaar verbinden. Een 3.1 km lange rit die je vanaf het station op de Grießenkareck naar het bergstation Flachauwinkl / Kleinarl brengt.

Panorama Link Bron Bron
Type 10 pers. gondel aan 1 kabel
Lengte 3.100 m
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 2400 pers/uur
Reistijd 8 min.
Fabrikant Doppelmayr
Bijzonderheden Verbinding tussen Snow Space Salzburg en Schuttleberg. Unieke 3,2 km lange berg panorama.

Eerdere berichtgeving hierover:

Bron: orf.at

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat.  Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...