Snowboarder (20) gegrepen en gewond door lawine in Pitztal

Pitztal Rifflsee Grubengratbahn

Snowboarder (20) gegrepen en gewond door lawine in Pitztal

Een snowboarder had donderdag geluk in het Pitztal, volgens de politie werd de 20-jarige rond het middaguur door een lawine meegenomen. Hij werd met verwondingen naar het Zams-ziekenhuis gevlogen en werd na poliklinische behandeling ontslagen uit het ziekenhuis.

De 20-jarige was met een bevriende snowboarder in het skigebied Rifflsee actief. Rond 12.00 uur skieden de twee Duitsers vanaf het bergstation van de Grubenkopflift de variantpiste “Grubenkar” in. Daar kwamen ze in een sneeuwdek vast te zitten en konden niet verder, daarom maakten ze hun snowboards los en liepen verder  richting het dal. Daarbij kwam een natte sneeuwlawine  los en nam de 20-jarige mee in de lawine. Over een lengte van 100 meter werd de snowboarder meegenomen. Hij bleef gelukkig aan de oppervlakte van de lawine. Hij heeft daardoor zeker mazzel gehad.

Nu alvast willen we een waarschuwing afgeven voor de periode vanaf zondag en daarna. De voorspelling is dat er weer behoorlijk wat sneeuw gaat vallen. Lees ons weerbericht van vandaag nog maar eens op onze weerpagina. Als er inderdaad zoveel sneeuw gaat vallen dan kun je er op wachten wat dit gaat betekenen voor het hoog gebergte. De Lawinestufe zal vast weer omhoog gaan en ons advies zou zijn…. Ga de komende week niet buiten de piste.

Pitztal Rifflsee

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×