Snowboarder overleden in skigebied van Sölden

Sölden Tiefenbachgletsjer

Sölden Tiefenbachgletsjer 20 november 2021

Snowboarder overleden in skigebied van Sölden

Het skiseizoen is een paar weken oud en helaas is er alweer een dode te betreuren. Niet dat er nu al lawines zijn maar het dodelijk ongeluk betreft een snowboarder die een onfortuinlijke val heeft gemaakt.

Een lid van een filmteam heeft dinsdag een dodelijk ongeval gehad op Tiefenbachferner. De snowboarder was buiten de pistes aan het boarden, viel plotseling en raakte een rots. Hij droeg geen helm. De 38-jarige was zonder helm de pistes opgegaan en sloeg met zijn hoofd tegen een besneeuwde rots. De verwondingen waren zo ernstig dat hij ter plaatse overleed.

De man uit Slovenië maakte deel uit van een filmteam dat de komende dagen foto’s wilde maken in het momenteel gesloten skigebied. Om de omgeving te verkennen werd hij per skidoo bergop gebracht. Van daaruit was hij van plan het skigebied bij de Mutkogel-sleeplift op een snowboard te verkennen. Met zijn board skiede hij door maagdelijke poedersneeuw en viel plotseling door onbekende oorzaak.

Collegae en medewerkers van Bergbahnen Sölden probeerden de 38-jarige te reanimeren maar dit bleek tevergeefs. Zelfs de spoedarts kon alleen nog de dood vaststellen. RIP

Sölden 20 november 2021

Laten we hopen dat dit het laatste noodlottig ongeval is van dit seizoen. Helaas weten we wel beter. Als de gebieden weer gaan openen zal er ongetwijfeld weer op een moment veel sneeuw gaan vallen. De “witte dood” (lawine) ligt dan ook weer op de loer. Kijk uit op de piste en ook daarbuiten, over een helm hebben we het maar niet. Ga je buiten de piste zorg dan wel dat je de juiste zaken bij je hebt. Bijvoorbeeld een schep, lawinepieper etc…

Bron: Tiroler Tageszeitung

Colada Sport2000 banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht