Snowboarder valt in gletsjerspleet Sölden

Sölden Tiefenbachgletscher

Tiefenbachgletscher ter illustratie

Snowboarder valt in gletsjerspleet Sölden

De afgelopen dagen is er heel sneeuw gevallen en dat lokt mensen om buiten de pistes te gaan. Dit keer gaat het weer fout.

Wij waren vier jaar geleden ook getuigen van een groot drama in Sölden. Dit heeft toch wel diepe sporen achter gelaten.

Nu is er een snowboader in een gletsjerspleet gevallen. Gelukkig is de man ongedeerd.

Tiefenbachferner

Dit keer ging het fout op de Tiefenbachgletsjer waar dit weekend een evenement gaande is. Rond 11 uur in de ochtend verliet een 46-jarige Nederlandse snowboarder de piste op de Tiefenbachferner in Sölden en skiede buiten de pistes.

“De man zag een open gletsjerspleet over het hoofd, kon niet meer stoppen en gleed de gletsjerspleet in”, aldus de onderzoekers van de Alpenpolitie.

Na ongeveer 5 meter kwam de Nederlander tot stilstand en werd een verdere val voorkomen. Hij bleef ongedeerd en werd uiteindelijk gered door het piste-reddingsteam van Sölden met de hulp van een reddingshelikopter en de Alpenpolitie.

Hintertux

Het is niet de eerste keer dat er iemand in een gletsjerspleet viel. Nog geen week geleden overkwam dit een 42-jarige snowboarder uit Italië hetzelfde. Hij viel zo’n 10 meter in een gletsjerspleet in het open terrein van het skigebied Hintertuxer Gletsjer in het Tiroler Zillertal.

Hij kwam ondersteboven vast te zitten in de scheur. Gelukkig heeft de man het ook overleefd en is hij gered door de reddingsteam en gewond per noodhelikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen.

Bron: Krone.at

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×