Twee snowboarders in gletsjerspleet gevallen

Stubaier Gletsjer Stubai

Nu we het winterseizoen zijn in gegaan lezen we ook weer over ongelukken. Helaas is de eerste dode al gevallen en mist iemand ook al een onderbeen. Het blijft altijd uitkijken op de pistes. Nu lezen we weer dat er 2 snowboarders in een gletsjerspleet zijn gevallen.

Afgelopen donderdag op de Stubaiergletjer zijn 2 onfortuinlijke snowboarders in een gletsjerspleet gevallen. Een 39 jarige Roemeen en een 18 jarige Duitser. De twee waren aan de oostelijke kant van de Daunenhang onderweg (pistenummer 9) Wel buiten de piste! Plots zijn ze 15 tot 20 meter de diepte ingevallen. Dit was een gletsjerspleet.

Een geluk bij een ongeluk is dat het goed met ze is afgelopen. Ook was er een groep van het Duitse leger aan het trainen en die zijn meteen te hulp geschoten.

De twee snowboarders werden snel gered door de samenwerking tussen de 7 mannen van het leger en de reddingsdiensten. De 18 jarige heeft verwondingen aan het gezicht maar die schijnen mee te  vallen. De 39 jarige man bleef ongedeerd. Deze 2 mannen zijn overigens wel met de helikopter naar het ziekenhuis in Hall gevlogen.

Lawinebord Pitztal

Maar ….kijk ook aub de komende week uit in welk skigebied je ook bent. Lawines die zijn er nog niet echt geweest maar door de voorspelde sneeuw….noem het een dump…. Gaat er in het hooggebergte een behoorlijke lading sneeuw vallen. Meer dan 1 meter is de prognose. Kijk aub uit. Blijf zeker de eerste dagen op de pistes. De sneeuw moet zich nog gaan “zetten”

Wil jij een T-Shirt van FANtastisch Oostenrijk?
Ook willen we jullie belonen dit seizoen. We hebben wat T-shirts beschikbaar met het mooie logo van FANtastisch Oostenrijk erop. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.
Maak een leuk bericht, update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op. Binnenkort zien jullie deze T-shirts op onze website. Wie wil als eerste zo’n shirt bemachtigen?

Wij gaan er weer een leuk seizoen van maken en we houden jullie op de hoogte op het gebied van live video’s, updates, events, weerberichten en alles wat maar in de winter voorbij komt in de skigebieden.

Accommodatie Zoeken?
Mocht je nog opzoek zijn naar een accommodatie dan kun je op onze accommodatiepagina wat opties bekijken.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...