Snowboardster verongelukt door botsing met pistenbully

Pistenbully

illustratie

Snowboardster verongelukt door botsing met pistenbully

Drama in het Zillertal, in het skigebied Penken is het helaas misgegaan. Het wintersportseizoen is van start gegaan maar ook krijgen we dan weer te maken met ongelukken op de pistes. Wij kunnen het niet hard genoeg roepen maar kijk uit, ski of board niet over je eigen macht heen…. Wat is er nu mis gegaan in dit skigebied?

Een 29-jarige snowboardster uit Duitsland is woensdagmiddag bij Horberg bij Schwendau in botsing gekomen met een ogenschijnlijk tegemoetkomende Pistenbully en is daarbij dodelijk gewond geraakt. De vrouw liep ernstig hoofdletsel op, waaraan ze ter plekke bezweek, aldus een politiewoordvoerster. Het precieze verloop van het tragische ongeval was aanvankelijk onduidelijk en onderwerp van onderzoek.

Zoals de politie ’s avonds liet weten, was de vrouw samen met haar partner op een rood gemarkeerde piste in het skigebied Penken richting Lärchwaldhütte geweest. De pistenbully  waarmee de vrouw in botsing kwam, werd bestuurd door een 61-jarige Oostenrijker. Hoe de botsing heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De vrouw kwam echter gedeeltelijk onder de sneeuwschuiver terecht en verwondde haar hoofd ernstig.

De botsing vond rond 14.45 uur plaats in het bovenste gedeelte van piste nummer 11.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Winter Topfoto Sneeuwval

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×