Snowfarming in opkomst?

Resterhöhe Sneeuwdepot

Snowfarming met het sneeuwdepot op de Resterhohe

Snowfarming zie je steeds meer terug in de Alpen. Op de gletsjers is het al veel langer aan de gang om de gletsjers te behouden maar ook de “liftstütze” worden beschermd die verankerd zijn in het ijs. In de skigebieden zie je dit fenomeen ook geregeld terug komen om het skiseizoen eerder te beginnen.

In bijvoorbeeld Kitzbühel doet men al aan snowfarming vanaf het jaar 2014. Ieder jaar nog hebben wij ook hier ons seizoen gestart.

Wat is nu snowfarming in deze skigebieden?

Aan het einde van een skiseizoen wordt de sneeuw op 1 grote bult geschoven. Deze bult sneeuw wordt vervolgens afgedekt met isolatieplaten en vervolgens met grote zeilen wordt eea afgedekt. Grote vraag is dan altijd hoeveel sneeuw gaat er smelten in het zomerseizoen? Overleeft deze bult sneeuw wel. Gemiddeld smelt deze bult tussen 15 en 20% weg, dat valt dus wel mee.

Vorig jaar op 29 april kwamen we nog voorbij een sneeuwdepot bij Walde op de Hahnenkamm in Kitzbühel. Bekijk het onderstaande filmpje maar eens.

Maar ook in andere gebieden doet men aan snowfarming. We kwamen ook 2 gebieden tegen buiten Oostenrijk waar inmiddels ook sneeuwdepots zijn aangelegd. In Levi (daar heeft men ze al eens eerder aangelegd) wil men begin oktober al het skiseizoen gaan beginnen.

Overigens in Zwitserland is men ook al weer bezig met snowfarming.

Welke gebieden kennen jullie nog meer waar er sneeuwdepots zijn?

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat.  Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht