Snowsports Westendorf deelt ervaring Hintertuxer Gletsjer

Hintertuxer Gletsjer

Afgelopen week is Snowsports Westendorf een dagje gaan skiën op de Hintertuxer gletsjer, 30 mei 2020. Er zijn vele vragen, juist nu is het tijd om er een aantal te beantwoorden. De vragen staan hieronder en geven je een indruk hoe het op dit moment is op deze gletsjer. Wij zullen zelf waarschijnlijk 20 juni 2020 op deze gletsjer zijn en wie weet zien we jullie hier ook.

Skischule Snowsports Westendorf bezoekt Hintertuxer Gletscher

Werd er gecontroleerd toen jullie het Zillertal in reden?

Nee, iedereen die zich de afgelopen weken binnen de landsgrenzen van Oostenrijk bevond mocht zich vrij verplaatsen. Vanaf afgelopen donderdag 4 juni zijn de grenzen tussen Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland ook weer open en is het dus weer mogelijk om vanuit Nederland door Duitsland naar Oostenrijk te reizen. Let op! De grens naar Italië blijft nog even dicht.

Wat zijn de regels die men met betrekking tot het Corona-virus moet volgen in het gebied?

In alle gondels moet je een mondkapje dragen vanaf het moment dat je door de poortjes gaat tot het moment dat je weer in de sneeuw staat. De meeste mensen gebruiken hiervoor hun Buff. Dit maakt het voor de meesten wel gemakkelijk en veranderd er in die zin eigenlijk weinig.

Hintertuxer Gletsjer ontsmettingsmiddel

Bij elke ingang van een lift of restaurant vind je ook ontsmettingsgel voor de handen. In de restaurants moet je net als in de gondels een mondkapje dragen. Alleen als je aan tafel zit, mag je deze afdoen. Ze verzoeken iedereen om zoveel mogelijk met de pin te betalen om fysiek contact te vermijden.

Zijn er aanpassingen gemaakt bij de liften?

Zeker, momenteel moet je onderaan bij het dalstation splitsen in 2 rijen. De linkse rij is voor personen met kinderwagens en rolstoelen. De rechtse rij is voor alle anderen. Hier wordt steeds 1m tussen elke persoon voorzien. Het kan dus wel zijn dat hier binnenkort langere wachtrijen komen te staan.

Vanaf het dal wordt momenteel de Sommerberglift gebruikt in plaats van Gletscherbus 1. Dit heeft te maken met het beperkte aantal mensen wat op dit moment nog de gletscher bezoekt, lekker rustig dus! Bij de stoeltjesliften zijn er bepaalde ingangen voor stoeltjes afgesloten om de juiste afstand te kunnen bewaren.

Was het druk op de pistes?

Aangezien het dag 2 was dat de gletscher open was, waren er enkel een aantal locals en wat verdwaalde buitenlanders. Ik denk wel dat de bezoekersaantallen snel zullen groeien. Meer en meer raceteams starten hun raceprogramma’s weer op in de verschillende gletschergebieden. Normaal gesproken trainen in de zomermaanden ca. 150 raceteams van over de hele wereld op de Hintertuxer Gletscher! Als toerist merk je hier opzich niet veel van, slechts 2 van de vele pistes zijn deels afgesloten voor publiek.

Hintertuxer Gletsjer

Hoe waren de sneeuwcondities?

De sneeuwcondities waren perfect! We hadden ons geen betere sneeuw kunnen wensen voor deze tijd van het jaar. Momenteel ligt er nog meer dan 3m sneeuw op de pistes.

Hoe was de sfeer?

Iedereen die je zag in de restaurants en in de liften was heel relaxed. Iedereen deed gewoon zijn ding. Alleen maar lachende gezichten en mensen die aan het genieten waren van de perfecte condities!

Gaan jullie deze zomer nog een keer skiën?

Zeker! Nu we weer mogen skiën moeten we hier ten volle van profiteren. De meeste seizoenkaarten zijn ook verlengd. Ik heb zelf een “Snowcard Tirol”. Deze is verlengd tot en met 2 augustus. In juli hebben we met Snowsports Nederland ook een paar skileraaropleidingen op de Hintertuxer Gletscher. Deze gaan ook gewoon door.

Solden Turner Après-ski

Après-ski Ter illustratie

Zal het après skiën nog zijn als voorheen?

De après ski is het deel dat het hardst geraakt zal worden door het Corona-virus. Net als in Nederland en België zal het uitgaansleven helemaal anders worden dan voorheen. Ik denk dat er meer buiten muziek gespeeld zal worden en meer buiten feesten/festivals/optredens gegeven zullen worden.

Wat verwachten jullie van aankomende winter?

Hoe ik het nu zie, denk ik dat komende winter voor ons als skischool & skiverhuur relatief normaal zal zijn. De wintersporters die deze winter weer naar Westendorf op vakantie gaan, zullen net als altijd skilessen en materiaal nodig hebben.

Hintertuxer Gletsjer

De Hintertuxer Gletscher is op dit moment een goed voorbeeld voor alle andere skigebieden omdat zij als eerste toeristen aantrekken die in de zomer komen skiën/snowboarden. Zij houden de gletschergebieden goed in de gaten en maken nu al hun plannen voor de winter op basis van hoe de zomer op de gletschers verloopt! De foutmarge verkleind dus meer en meer. Je kunt het zien als een repetitie voor “het grote optreden” aankomende winter.

Gezien de lange tijd dat Nederland en Europa “op slot” geweest zijn verwachten wij dat mensen weer zin hebben om te reizen en op vakantie t gaan. Omdat voor veel mensen de zomervakantie niet mogelijk geweest is of in Nederland doorgebracht is, zal dit des te meer reden zijn om voor een wintersport in Oostenrijk te kiezen. Voor alsnog kijken wij dus zeer positief naar aankomende winter en gaan er het beste van maken!

Hintertuxer Gletsjer Laurens van Calster

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...