SnowWorld wordt marktleider na twee overnames

Snowworld

Met de overname van SnowPlanet in Amsterdam en een belang van 25% in het Alpenpark Neuss is SnowWorld Europese marktleider geworden. Tevens heeft SnowWorld het recht om op middellange termijn zijn belang in Alpenpark Neuss uit te breiden naar een meerderheidsbelang. SnowWorld is het bekendste indoorskiresort in Nederland, met parken in Zoetermeer en Landgraaf.

“We willen de merknaam SnowWorld hiermee nog sterker in de markt zetten als dé absolute referentie van een totale, kwalitatieve, klantgerichte wintersportbeleving,” aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld. 

Stijging brutowinst

Door de overnames zal de brutowinst (EBITDA) stijgen met ongeveer 10%, overige financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt. Door de overname in Duitsland zal er een grotere geografische spreiding van de activiteiten plaatsvinden, maar ook toegang tot de Duitse markt.

Deze schaalvergroting biedt voordelen voor iedereen. Met onze partners kunnen we relevantere deals afsluiten en voor onze bezoekers creëren we één grote wintersport-community.” betoogt Hubrechtsen.

Verdere groei

Beide skihallen van SnowWorld trekt  jaarlijks 500.000 wintersporters, met de overige gasten trekken beide hallen ruim 1,2 miljoen mensen. SnowWorld wil met de aankoop van de nieuwe centra mikken op ruim 750.000 wintersporters en bijna 2 miljoen gasten. Binnen de groep zal er werk zijn voor 300 extra mensen, dit zal later uitgebreid worden naar 500 extra medewerkers. Een stijging van 80% van het huidige bezoekersaantal.

Tevens is er een herfinanciering overeengekomen met KBC en Belfius, dit biedt het bedrijf volgens eigen zeggen een ,,uitgebreide acquisitielijn”.

In de toekomst wil SnowWorld nog verder groeien door middel van overnames, momenteel zouden er gesprekken gevoerd worden met mogelijke kandidaten. Ook wordt er de mogelijkheid onderzocht om middels een joint-venture een vestiging te openen in Milaan.

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×