SnowWorld wordt door combi zon en wind steeds groener

SnowWorld wordt door combi zon en wind steeds groener

SnowWorld wordt door combi zon en wind steeds groener

Door het verder vergroenen wil SnowWold de exploitatie zo duurzaam mogelijk maken.

Denk je aan indoor skiën, dan denk je aan SnowWorld. De toonaangevende speler in de skibranche heeft in Europa acht sneeuwbanen waarvan vijf in Nederland. Het bedrijf werd op 12 december 1996 door Koos Hendriks opgericht met de eerste skibaan in Zoetermeer.

SnowWorld Zoetermeer was na Skidôme in Rucphen de tweede indoorskibaan met echte sneeuw van Nederland. Inmiddels zijn alle vijf banen in Nederland inclusief die in Rucphen een onderdeel van SnowWorld. Naast de vijf in Nederland staat er ook een SnowWorld baan in Antwerpen, Neuss en Amnéville.
SnowWorld wordt door combi zon en wind steeds groener

16.000 zonnepanelen

SnowWorld werkt hard aan de verduurzaming van haar indoor banen. Zo sloeg zij de handen ineen met Groendus en dankzij 16.000 zonnepanelen en twee windmolens is men op de groene weg om de impact op het milieu flink te verkleinen.

“Het slim inzetten van zonne- en windenergie stelt ons in staat om tot 80% van de energiebehoefte van onze grote locaties te voorzien”, aldus CEO Wim Hubrechtsen van SnowWorld. “En nog belangrijker is dat we daar ook nog eens tot wel 6.000 ton CO2 uitstoot mee vermijden op jaarbasis.”

Klimaat neutraal in 2030

SnowWorld streeft naar een gelijktijdigheid van 50%. Dat betekent dat de helft van hun energieverbruik plaatsvindt op het exacte moment dat de duurzame energie wordt opgewekt. Op zonnige dagen profiteert SnowWorld daardoor van haar panelen en als het bewolkt is, komen de windmolens goed van pas.

Voor Wim Hubrechtsen zijn de redenen voor deze duurzame stappen logisch. “We streven naar een groenere toekomst en willen een bijdrage leveren aan het milieubewustzijn binnen de skibranche.” Daarnaast is het doel van  SnowWorld om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat er nog wel wat werk te verzetten is, maar samen met Groendus gaan we daar vast in slagen.

Bron: duurzame-blogs.com

Snowworld Banner 1250 900

Dit vind je ook FANtastisch...

×