Soldaten arriveren in Kitzbühel

hahnenkamm 2022 poster

De nieuwe Hahnenkamm poster zal in de herfst te koop zijn © K.S.C.

Soldaten arriveren in Kitzbühel. Ongeveer 100 soldaten kwamen afgelopen maandag aan in Kitzbühel.

Alles staat in het teken van de 82e Hahnenkammrennen die dit weekend gepland staat. Tijdens dit evenement worden 1000 toeschouwers per dag toegelaten. Zij die toegelaten worden krijgen een plaats aangewezen en moeten een negatieve PCR test laten zien. Bovendien zijn mondmaskers verplicht.

Zoals overal in de wereld is ook in Kitzbühel de pandemie aanwezig met een incidentie van meer dan 3500. Dit weekend zullen de controles omwille de pandemie streng zijn.

Kaarten zijn nog te koop alleen de zaterdag is uitverkocht. Kaarten voor de de afdaling op vrijdag en de slalom op zondag kosten 154 euro per stuk.

Soldaten

De strenge maatregelen rond dit evenement en de daarbij horende strenge controles zijn niet de reden dat de soldaten sinds maandag in Kitzbühel aanwezig zijn. Zij moeten ervoor zorgen dat de races gegarandeerd door kunnen gaan. Op de eerste plaats zijn zij daar om het verwijderen van verse sneeuw van de pistes. “Het ziet ernaar uit dat we het iets drukker gaan krijgen dan gepland”, aldus  racedirecteur Mario Mittermayer-Weinhandl, verwijzend naar de weersvoorspelling. Lees ons laatste weerbericht maar eens door dan lees je hoeveel sneeuw er verwacht wordt.

Want er zijn veel aanwijzingen dat vanaf donderdag de winter weer terugkeert naar het mondaine skigebied. Geen goed nieuws voor de skiërs (en het leger want die krijgen veel te doen). De organisatie krijgt ook veel te doen waarbij een programmawijziging niet is uitgesloten.

De race

In het weekend ziet het er vooralsnog als volgt uit:

Dag Datum Evenement
di-do 18.-20. januari 2022 Hahnenkamm downhill training
wo 19 januari 2022 Longines Future Hahnenkamm Champions
vr. 21 januari 2022 Kitzbüheler afdaling (Streif)
Za 22 januari 2022 Hahnenkamm afdaling (Streif)
Zo 23 januari 2022 Hahnenkamm Slalom (Ganslernhang)

Zoals te zien is de Super G verdwenen de reden is dat men vindt dat het parcours niet echt een Super G parcours is. Maar het worden niet 2 racedagen. Op de vrijdag wordt gewoon een extra afdalingsrace gehouden. Zo behoudt Kitzbühel dus gewoon drie racedagen. De raceweek begint met twee trainingen die op 3 dagen uitgevoerd kan worden. Meer informatie over dit evenement ga naar hahnenkamm.com

Bron: Heute.at

Anderen lezen ook:

Banner Bluetribe 1200x400

Cityhouse Flipside Groot Banner

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht