Sölden 16.000 bezoekers mogen er bij zijn!

AUDI FIS SKIWELTCUP 2016, Sölden

© Ötztal Tourismus Fotograaf Erich Spiess

Sölden 16.000 bezoekers mogen er bij zijn tijdens de opening van de World Cup die op 23 oktober van start zal gaan. Een jaar na de “spookraces” vanwege de pandemie zullen er weer duizenden toeschouwers zijn bij de races

De beelden vorig jaar staan nog in het geheugen, de opening was leuk maar sfeerloos. De coronamaatregelen zorgden ervoor dat alleen de teams, organisatie en media aanwezig mochten zijn. Dit jaar is het gelukkig anders.

16.000 fans

Het is inmiddels duidelijk geworden dat er 16.000 fans aanwezig mogen zijn, 7.000 tijdens de damesrace en 9.000 bij de heren. Daarnaast is het weer mogelijk dat dagskigasten aan de rand van de piste mogen staan. Ook is bekend dat de pistes rond het evenemententerrein tijdens de wereldbekerwedstrijden opengesteld zijn voor het skiën. Het Covid 19-voorzieningsconcept maakt het zelfs mogelijk een klein WK-feestje te organiseren in de evenementenruimte.

Na een jaar zonder mogen we er dit jaar weer duizenden toeschouwers aanwezig zijn.

Vincent Kriechmayr

Vincent Kriechmayr start niet in Sölden.© GEPA pictures/ Mario Buehner

Kriechmayr start niet

Een minpuntje voor de Oostenrijkse fans is dat Kriechmayr niet zal starten, dit heeft hij besloten na de trainingen van afgelopen zaterdag op de wedstrijdpiste in Sölden. Kriechmayr richt zich bij de start van het seizoen liever op downhill en traint in de week na de reuzenslalom van Sölden op de afdaling. Op 6 november traint het Oostenrijkse snelheidsteam voor heren rond Kriechmayr en Matthias Mayer in Copper Mountain in de VS en van daaruit gaat het naar de drie World Cup-snelheidsraces in Lake Louise, Canada (26 tot 28 november).

Trainingen in volle gang

Op de Rettenbachferner wordt nu al druk getraind door bijna alle teams. Volgens racedirecteur Rainer Gstrein 86 wereldbekerrenners en 57 vrouwen die de pistes afgaan. “In totaal zijn er 36 banen voor reuzenslalom, slalom, super-G en downhill gemarkeerd.” aldus Gstrein.

AUDI FIS SKIWELTCUP 2016, Sölden

Lucas Braathen (NOR) © Ötztal Tourismus Fotograaf Erich Spiess

Programma openingsweekend Sölden

In het weekend van 23 en 24 oktober 2021 zal dan de opening zijn. Dit jaar is het weer mogelijk om het evenement te bezoeken. Er wordt volgens Sölden gerekend op minimaal 5000 toeschouwers maar laten we hopen dat het maximum gewoon gehaald gaat worden. Bron: ORF

Het programma is niet zo uitgebreid als eerdere edities, het ziet er als volgt uit.

Zaterdag 23 oktober:

  • 10:00 uur Reuze slalom vrouwen.
  • 13:00 uur Reuze slalom vrouwen.

Zondag 24 oktober :

  • 10:00 uur Reuze slalom mannen.
  • 13:00 uur Reuze slalom mannen.

Meer informatie over het openingsweekend ga naar soelden.com, meer informatie over alle gebieden waar een race gehouden wordt ga naar FIS.com.

Bron: tt.com

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Oetztal banner fantastischoostenrijk 300x200px_205

Banner Oetzstal Sölden 300x200px_204

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

In2sportbrands Winter banner Groot

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...