Sölden, Big3, Adrenalin Cup de hotspot van de Alpen

Sölden Tiefenbachgletscher
Tiefenbachgletscher

Sölden is wereldberoemd om haar twee gletsjers en de hoge ligging. Mede door de gletsjers vindt hier traditiegetrouw ieder jaar de opening van het wereldbekerseizoen plaats.

De Rettenbach- en Tiefenbach gletsjers zijn speciaal voor de wintersporters ontwikkeld en behoren hiermee tot de grootste gletsjer skigebieden van Oostenrijk. Sölden is ook het enige skigebied in Oostenrijk met drie bergen hoger dan 3000 meter, de Gaislachkogl (3058 m), Tiefenbachkogl (3250 m) en Schwarze Schneid (3340 m) symboliseren de “BIG 3“.

De Big 3 biedt iedere wintersporter een schitterende ervaring, met opvallende uitkijkplatformen hoog boven de Ötztaler Alpen.

Eind oktober zal traditiegetrouw het wereldbekerseizoen Alpineskiën op de Rettenbachgletsjer geopend worden, dit voor zowel de mannen als de vrouwen zullen hier aan de start komen. De opening van het winterskigebied zal ergens in november zijn. 31 ultramoderne liften naar 144 kilometerpiste ligt er dan voor je klaar en er is altijd een piste voor ieders niveau.

Sölden Skywalk

Skywalk

Liften en culinair op de top

Met de Giggijoch en de Gaislachkoglbahn heeft Sölden twee kabelbanen die naast de techniek ook architectonisch de trekpleisters zijn en met de Golden Gate To The Glacier is er ook een verbinding tussen beiden gletsjers. Officieel heet de lift die dit mogelijk maakt de Gletscherexpress, een 8 persoons gondel tussen het niet gletsjergebied en de Rettenbachgletsjer. Deze gondel gaat over het Rettenbachtal.

Het gebied heeft meer dan 30 skihutten en restaurants, met als hoogtepunt de ICE Q. Gebouwd op de Gaislachkogl is het één van de beroemdste gebouwen in het gebied, en heeft als decor gefungeerd in de James Bond film Spectre.

007 james bond elements

En niet te vergeten de 007 ELEMENTS, een spectaculaire James Bond ervaring op 3.050 m. Doordat Sölden een belangrijk onderdeel was in de 24e James Bond film verrees naast de ICE Q een 1.300 vierkante meter gebouw dat geheel gewijd is aan James Bond.

Adrenalin Cup, après-ski en andere evenementen

De Adrenalin Cup is een soort wedstrijd verspreid over 9 disciplines, de deelnemers hoeven geen ervaren wintersporters te zijn. De disciplines zijn verspreid over het hele skigebied van Sölden, het doel is punten verzamelen. Plezier staat voorop aangevuld met actie, iedereen kan meedoen. De disciplines kunnen zo vaak geprobeerd worden als men wil, alleen de beste run telt. Hoe meer disciplines er voltooid worden, hoe meer punten je krijgt en hoe hoger je in de ranking komt.

Iedere maand is er een eindranking net als aan het eind van het seizoen. Overigens zijn er prijzen te winnen!

Een andere evenement is de BIG 3 rally, deze tocht van 50 kilometer zal gaan naar de drie platforms op de drie toppen van het skigebied. Tijdens deze tocht zal men kunnen genieten van het adembenemende uitzicht op de platforms op de Gaislachkogl (3.058 m), Tiefenbachkogl (3.250 m) en de Schwarze Schneid (3.340 m). Als dit nog niet genoeg is kun je ook de 15 km lange afdaling doen van de Schwarze Schneid naar het dal.

Maar Sölden staat ook bekend om haar evenementen die georganiseerd worden. Hier het complete evenementen overzicht.

Sölden

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Ski Outlet Logo

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...