Sölden BIG3 uitzichtplatforms

Sölden 1 oktober 2020

BIG3 Natuurplatform Schwarze Schneid (3340 M)

Sölden BIG3 uitzichtplatforms

Sölden is uniek met 3 gondels die je naar toppen boven de 3.000 meter brengt. Hier kan je op één van de BIG3 uitzichtplatforms genieten van 1000 onvergetelijke indrukken.

In vele opzichten is Sölden uniek in dit gebied met haar twee gletsjers en hoge ligging vindt hier ieder jaar traditioneel de opening van het wereldbekerseizoen plaats. Maar Sölden is ook het enige skigebied in Oostenrijk met drie bergen hoger dan 3000 meter, de Gaislachkogl (3058 m), Tiefenbachkogl (3250 m) en Schwarze Schneid (3340 m) zij symboliseren de “BIG 3“.

Vanaf de toppen van Gaislachkogl, Tiefenbachkogl en Schwarze Schneid omvat het panoramische uitzicht bergtoppen in overvloed plus de verre horizon. Kijk, bewonder en gebruik de krachtige achtergrond voor je volgende Instagram-selfie. Gelukkig hoef je geen alpinist te zijn om jezelf in het 360°-beeld te plaatsen – de BIG3 is dankzij de zomerse bergliften gemakkelijk (bijna) zonder beklimming te bereiken.

De Big 3 biedt iedere wintersporter een schitterende ervaring, met opvallende uitkijkplatformen hoog boven de Ötztaler Alpen.

ice Q Sölden

BIG3 Platform Gaislachkogl (3058 M)

Naast het bergstation van de Gaislachkogl staat het hypermoderne ice Q-panoramarestaurant. Vanaf het dakterras kan men genieten van een adembenemende 360 graden vergezichten over de Ötztaler Alpen en ver daarbuiten. Vanaf hier kunnen bezoekers via een hangbrug op de top van de Gaislachkogl komen en bij het kruis op de top.

Dit platform is te bereiken vanuit het centrum van Sölden waar de Gaislachkogl dalstation staat, in 12 minuten sta je op de top. Het restaurant heeft trouwens gefigureerd in James Bond film Spectre.

BIG3 Natuurplatform Schwarze Schneid (3340 M)

Het is het hoogste punt wat met een lift te bereiken is in het Ötztal, het bergstation van de Schwarze Schneid. Op ongeveer 90 hoogtemeters boven het bergstation zo’n 15 minuten lopen bereik je een piramide van kracht op een cirkelvormig platform gemaakt van larikshout. Degenen die de korte klim maken, worden beloond met een gedenkwaardig 360-graden panorama. Op heldere dagen kun je de Dolomieten in het zuiden zien en de Zugspitze in het noorden, meer dan 100 km verderop.

Om er te komen rij je vanuit Sölden over de gletsjerweg richting de Rettenbachgletsjer het betreft hier een tolweg. Het dalstation van de Schwarze Schneid bevind zich op de Rettenbachgletsjer. In de winter kan je dit doen door gebruik te maken van gondels maar zomers zeker niet en is de gletsjerweg de enige weg om daar te komen.

Speciale tip: Met de openbare bus hoeft u geen tol te betalen voor de Gletscherweg.

Sölden BIG3 Tiefenbachkogl

Wij op de BIG3 Panorama Voetgangersbrug Tiefenbachkogl in november 2019

BIG3 Panorama Voetgangersbrug Tiefenbachkogl (3250 M)

Bij het bergstation van de Tiefenbachgondel staat een blikvanger een glazen loopbrug die zo’n 20 meter boven de gletsjerafgrond uittorent. Vanaf hier heb je een adembenemende uitzicht over gletsjervelden. Alleen de nabijgelegen top van de Wildspitze, de hoogste berg van Noord-Tirol kan hiermee concurreren.

Om hier te komen volg je dezelfde weg als naar de Schwarze Schneid maar rij je door naar de Tiefenbachgletsjer, ook de bus rijdt hier naar toe.

Meer informatie: Sölden.com

Oetztal banner fantastischoostenrijk 300x200px_205

Banner Oetzstal Sölden 300x200px_204

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×