Sölden dames reuzenslalom afgezegd door sneeuwval

AUDI FIS SKIWELTCUP 2016, Sölden

© Ötztal Tourismus Fotograaf Erich Spiess

Sölden dames reuzenslalom afgezegd door sneeuwval

Door de sneeuwval moest de start van de reuzenslalom voor vrouwen, die voor vandaag op de Rettenbachferner in Sölden stond, worden afgelast.

Helaas is de alpine ski winter begonnen met een annulering. Door natte sneeuw en slecht zicht en de verdere voorspellingen kan de Wereldbeker reuzenslalom voor dames in Sölden niet doorgaan. Eerst werd in de vroege ochtenduren het hele programma een uur uitgesteld en de definitieve annulering vond kort voor acht uur in de ochtend plaats. Voor de mannen die zondag aan de beurt zijn hoopt men op een weersverbetering. Maar om de piste echt op wereldbekerniveau te krijgen is heel veel werk nodig. We gaan ervanuit dat dit gaat lukken zodat we morgenochtend toch nog wat mooie beelden kunnen zien.

“Beter geen race dan een slechte race. Helaas zijn we allemaal machteloos tegen het weer”, vertelde ÖSV Alpine-baas Herbert Mandl van APA. “Er viel op het grootste deel van de piste sneeuw, maar daar voor regende het en de piste was gisteren ook nog eens erg zacht door de enorme hoge temperaturen. Dit heeft er ook aan bijgeragen dat men de race voor de dames niet door laat gaan want het wordt juist door die zachte sneeuw gevaarlijk.

Bij de vrouwen betekende dit de eerste afgelasting in Sölden sinds 2006, bij de mannen gebeurde dit voor het laatst in 2017 en 2018 zonder iets bereikt te hebben. Er wordt enorm hard gewerkt om dit zondag te voorkomen en een race-klare piste te krijgen.

Hoe het weer uit gaat zien de komende dagen?

Bergfex Sölden 22 oktober 2022

Voor de zondag ziet het er goed uit en er zal goed doorgewerkt moeten worden om de pistes gereed te krijgen voor de mannen.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chalet.nl grote banner 900-600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×